Nieuwtjes, Columnpjes & zo…

It’s me…

*****

2015

Een jaar met wereldwijd veel verdriet en ellende… 

Denkend aan de in en in trieste aanslagen in Parijs waarbij talloze onschuldigen omkwamen, aan oorlogsslachtoffers, aan de miljoenen mensen die door het oorlogsgeweld huis en haard verlaten en op de vlucht zijn, aan de duizenden mensen en kinderen die verdronken, aan voedsel- & kledingbanken in ons eigen land en dat alles anno 2015…
Met dat alles in gedachten ontwierp ik een tijdelijk La PéCule-Logo

Hiermee wens ik iedereen een liefdevol en vooral vredig jaar.

Liefs van mij,
Pauline
*****

Kerstdagen

En alweer naderen ze

Nee, niet voor iedereen zijn de naderende Kerstdagen even leuk en gezellig. Voor velen zijn dit donkere dagen waarop gemis van een dierbare akelig helder is, waarop die ene lege stoel onverbiddelijk leeg blijft…
Proberen maar om er het beste van te maken, toch?

*****

19 December 2012
Saving Key

Wat vliegen de jaren toch in razend tempo over de kalender. Vandaag is het drie jaar geleden dat ik na wekenlang slechts de m2 meters van mijn bed en de muren rondom te zien, dat bed uitkwam. Mijn ouders moeten wel zeer ontroerd geweest zijn om mijn slechts 48 kilo aangekleed op een stoel aan te treffen. Ik zat klaar om met hen mee te gaan naar de notaris voor de (sleutel)overdracht van Peulenstraat 251.

Deze sleutel heeft mijn leventje in positief opzicht zó veranderd, zóveel goeds gebracht. Ik ben mijn ouders hiervoor onzeglijk dankbaar! Ik heb sinds die geknókt en zal dat proberen te blijven doen, beloofd…

*****

Kadotips voor Kerst

Voor beginnende Annie Sloaners, maar ook voor doorgewinterde ‘Annie Sloan-verslaafden’ is er altijd iets nieuws of iets te wensen… Keuze te over in de VerfSalon: stel je eigen pakket samen, vraag of geef een Annie Sloan-KadoKaart!

Strak plan?

Je kunt ook een Workshop vragen of Kado geven, origineel!
De hernieuwde opzet vind je onder hoofdlink Workshops, sublink ‘Wat maken we’ & ‘Reserveren’.

*****

Update, 1 november 2015

Oh, veel te lang geleden…

Hoe dat komt?
Nou ja ‘gewoon’: heb het druk, echt (te) drukdruk. Ik ben natuurlijk nogal een perfectionistje: als ik iets doe wil ik dat meer dan zo goed mogelijk doen. Dit wordt dus een lang verslag…

Uiteraard ben ik nog steeds super content met het Annie Sloan-Stockistschap en realiseer me dat ik hiermee een bofkontje ben. Het is zo’n prachtig en gerenommeerd product om te mogen verkopen! Overal schieten de kalk- en krijtverfmerken als paddenstoelen uit de grond. Ik spreek daar geen waardeoordeel over uit en wil het ook niet weten. Simpel, omdat ik voor de volle 100% achter de Annie Sloan Chalk Paint sta.
Meeliftende ‘paddenstoelen’ zullen zichzelf nog moeten bewijzen en laat Annie Sloan Chalk Paint dit nu al 25 jaar lang wereldwijd doen! Dat station is Annie met haar prachtige producten dus al geruime tijd gepasseerd; haar verf en aanverwante producten hébben zichzelf al dubbel en dwars bewezen. Er is écht maar één échte Chalk Paint! Bovendien is Annie Sloan Chalk Paint een gepatenteerd product. Dit houdt in dat andere verfmerken het certificaat ‘Chalk Paint’ níet mogen gebruiken.

Veel ondernemers en consumenten vertalen Chalk Paint als ‘krijtverf’ of ‘kalkverf’ en het is géén van beide! Er zit wel wat krijt in, dat zit in veel andere verf ook, maar àndere toevoegingen maken Annie’s verf uniek en tot het wereldwijde 25-jarig Jubileum-succes. Annie gaf het als naam: ‘Chalk Paint’ vanwege de prachtige matte finish. That’s it!

En dat is gelijk waarom ik een dankbaar mensje ben dat ik met deze verf mag werken. Voor degenen die (nog) niet ‘verslaafd’ zijn: wees soort van gewaarschuwd dat Annie Sloanen verslavend is, een zeer aangename verslaving!

Waarom?

Omdat Annie Sloan Chalk Paint àlle materialen dekt,

zonder schuren en gronden van oud nieuw creëert,
en je met een kwast van niets íets kan maken.
Hierdoor is de kans zeer aannemelijk dat je je kwast achterna gaat op zoek naar méér te restylen items. Geloof me gerust:
niet alleen je (oude) meubels, trap, vloer, deuren, kozijnen, kasten, ledikanten, tegeltjes in toilet of keuken, je keuken op zich, maar bijvoorbeeld ook de bloempotten en lampenkappen die niet meer in je interieur passen, vormen na een Annie Sloan-kwastbeurt weer een fraai en trendy geheel met de rest. Ben je de kleur(en) weer zat? Dan verf je er gewoon weer overheen. Tè leuk!

Keuken

Dit deed ik onlangs mijn keuken… Vorig jaar had ik hem al een Annie Sloan-metamorfose gegeven, ik vond het resultaat te netjes, te egaal. Nu niet meer…

De eerdere mix van French Linen met Coco was een ideale basis om een geleefd, brocant effect te creëren.
Voor de afwerking gebruikte ik twee laagjes Annie Sloan Lacquer.

Afwerken

Annie Sloan Clear Wax en Lacquer zorgen voor een duurzame afwerking. Je projecten kunnen na behandeling hiermee tegen een krasje, stootje en kunnen gemakkelijk met een vochtige doek afgenomen worden.
Lacquer is ontwikkeld voor vloeren, dorpels, deuren, kozijnen en trappen, maar kan ook toepast worden op andere materialen, met uitzondering van oud hout en sommige onbehandelde houtsoorten.Met name op grote vlakken werkt de Lacquer makkelijker en (nóg) sneller.

Over ‘snel’ gesproken

Je hoeft met Annie Sloan-verf niet meer te schromen om aan je verfklus(sen) te beginnen, want het meest tijdrovende, intensieve, vervelende en stoffige ‘voorspel’ slaan we over: na eenvoudig reinigen/ ontvetten met een sopje hoppa! gelijk gaa-aan met je kwast. Schuren en gronden is écht niet nodig!

De Winkel

De afgelopen weken is in de winkel ook weer één en ander veranderd. De oude Franse Henri Deux-kast heeft er een prominente plaats veroverd en heeft als functie gekregen heel veel blikken Annie Sloan-verf te herbergen.

van oud, saai bruin eiken naar Annie Sloan Versailles 

De kast is zeer zorgvuldig schoongemaakt (met goed verdunde verfreiniger St. Marc) en is vervolgens slechts één keer, bewust  niet dekkend, geAnnieSloaned. Omdat het een echte ‘oldie’ is koos ik, ondanks de forse omvang, voor afwerking met Clear Wax. Afwerken met Lacquer op oude meubels verhoogt de kans op ‘bloeden’ van het hout.

Ik ben dankbaar voor de hulp van twee keer twee superstoere, sterke armen met het transporteren van locatie Damstraat naar de winkel! Ze kan niet alles in haar up hè…

*****

Ouders verrast

Als verrassing restylde ik ook de eiken keuken van mijn ouders. Ze wilden een zachte, landelijke kleur. Zo transformeerde hun saaie, oude, donkere keuken tot een nieuwe, trendy keuken!

Van donker eiken naar Annie Sloan Countrey Grey

Workshops

Dan waren er na de zomerstop ook alweer diverse supergezellige, leerzame Workshops mét Annie Sloan Chalk Paint natuurlijk!

Deze dames kenden elkaar voorheen niet allemaal, maar reserveerden spontaan gezamenlijk voor de V.I.P.- KerstWorkshop

Oxford, United Kingdom

Het absolute hoogtepunt van de afgelopen tijd was toch het ‘hoog bezoek’ uit Oxford: Ian At, één van de rechterhanden van Annie Sloan, mét Roel Westerhof van Annie Sloan Europe.

Roel, ‘moi’ en Ian

Landelijke Leefstijl Gids

De nieuwe Landelijke Leefstijl Gids is binnen!
Zomaar leuk, gratis voor klanten, als aardigheidje…

Tot slot

Na een paar prachtige najaarsweken worden de dagen nu echt korter, gaan verwarmingen, open haarden en kaarsjes weer aan, wordt het kouder en nadert de decembermaand. ‘Not my favourite’ maar ik ga er wat van proberen te maken,
zéker voor La PéCule!

Leuk dat je las,
Pauline.

*****

Attention

Vanaf 1 oktober 2015 sluit La PéCule op vrijdagen ook om 17.00 uur. Ervaring heeft geleerd dat het tussen 17.00- en 20.00 uur nagenoeg altijd stil is in de Winkel, vandaar.

Als je gedurende de reguliere openingstijden niet in de gelegenheid bent (zaterdags ook open!) kun je nu op vrijdagavond op afspraak terecht.
Redelijke deal toch?
Pauline

*****

Augustus 2015
Bezoek van Wethouders

Foto zomer 2014
In gesprek met wethouders over herinrichting van de Peulenstraat, winkelstraat 

Augustus 2015

De herinrichting van de Peulenstraat vordert gestaag. Vanuit de richting van beide supermarkten komt de enorme ‘zandbak’ steeds dichterbij. Inmiddels is deze de grote NH-Kerk gepasseerd en kruipt richting La PéCule. Dit betekent de komende paar weken niet gezellig spulletjes buiten voor de winkel etaleren, maar ja: de winkelstraat zal er uiteindelijk van opknappen. Ik heb gelukkig een prima stofzuiger (al wordt even stampen met de voetjes voor je het tapijt in de winkel opstapt wel gewaardeerd natuurlijk 😉 ).

De Peulenstraat ínrijden is voorlopig dus geen optie, maar voor La PéCule-bezoekers was dit toch al niet handig. Immers, vanaf de A15 borden ‘Station’ volgen is veel gerichter dan via borden ‘Centrum’. Parkeren vóór het inrijden van de Peulenstraat is supergericht, want La PéCule is gelijk vooraan de tweede winkel rechts.
Denk in blauwe zone aan je parkeerschijf!

*****

Zomervakantie

De zomervakantie zit er weer bijna op
Iedereen gaat weer aan het werk, de scholen beginnen weer, alles gaat weer naar vertrouwde ritme en regelmaat. La PéCule draaide gedurende de vakantieperiode gewoon door; soms (heel) stilletjes in de winkel, maar zo en dan ook vertrouwd druk(ker). Altijd leuk om bekende gezichten te zien en te vernemen hoe hun Annie Sloan Chalk Paint™ – projecten geworden zijn.

Ook fijn om elke winkeltjesdag wel nieuwe klantjes te verwelkomen in de winkel annex VerfSalon. Het enthousiasme voor de Chalk Paint houdt gestaag aan. Mensen genieten ervan om hun ‘ouwe meuk’ een metamorfose te geven: nieuwe kleur(en), nieuw look! Altijd vele malen voordeliger dan nieuwe meubels en décodingetjes te kopen en je hebt er meer voldoening van!

Continue bezig

Opvallend om te ervaren dat La PéCule na tweeënhalf jaar geopend te zijn in duidelijk toenemende mate meer ontdekt wordt als adres voor originele Kadootjes. Daar ben ik blij mee. Zodra er geen klanten in de winkel zijn zijn blijf ik continu in Atelier achter de winkel bezig met het creëren van nieuwe items. Stilzitten was en is nog steeds geen optie…

De verkoop van unieke, met Annie Sloan gerestylde (Kids)meubeltjes blijft achter, maar ja: dat ook doordat zóveel mensen zélf aan ‘t Annie Sloanen slaan. Daar vond ik iets op: om in de winkel ruimte te maken voor nieuwe meubeltjes prijs ik zo nu en dan items fors af. Het is dan weer leuk om te zien dat iets een gepaste nieuwe bestemming krijgt!

Meerwaarde

Het restylen met Annie Sloan’s ‘wonderverf’ blijkt ook een soort van therapeutische meerwaarde te hebben.

Neem nou een jonge moeder bij wie verhuizing en alles tégen zit: met een vertrokken toetje komt ze binnen en ze gaat lachend weer naar buiten met kleurtjes Chalk Paint …

Een moeder van een pasgeboren tweeling (‘nummer’ zes en zeven!) komt in de winkel:

“Ik móet weer wat verven, even afleiding. Als ik dan ‘s avonds met de tweeling op de bank zit en naar m’n nieuwste Annie Sloan-project kijk, geníet ik!”

Een pastoraal maatschappelijk medewerkster:
“Ik wil je dit niet onthouden Pauline”, zo vertelt ze.
“Kom ik bij een cliënte met wie het niet al te best ging, zíe ik iets aan haar.
Iets positiefs. Als ik ernaar informeer zegt ze:
“Ik heb een nieuwe hobby: verven met Annie Sloan-verf. Kíjk eens wat ik allemaal al gepimpt heb!””
Dan mag ik toch met recht stellen een ‘werelds winkeltje’ met een werelds product te runnen? Echt, er komen hier alleen maar blije mensen en mochten ze niet blij binnen komen, gaan ze in ieder geval opgewekt en gemotiveerd weer naar buiten! In dat opzicht ben ik een zeer dankbaar mens…

Ervaringen

Natuurlijk, er wandelen ook wel eens Annie Sloaners met verfprobleem binnen, maar ik zie problemen als uitdaging om ze óp te lossen! Zo nu en dan vergeten klantjes dat nagenoeg àlle antwoorden op hun vragen op deze website vermeld staan. Na raadpleging van de link ‘Veel gestelde vragen’ en/of ‘Werkwijze’ zouden ze adequaat met het antwoord verder gekund hebben. Maar goed, geeft niet. Ik investeer veel en graag klantjes en merk dat dit zeer gewaardeerd wordt.

Dit kan leiden tot wachttijd in de VerfSalon, maar geen zorg: de wachttijden zijn gewoon gezellig hier. Klantjes houden er rekening mee én worden veelal Annie Sloan-weetjes rijker die ze en passant mee horen. Meer dan eens lijkt het ‘one happy Annie Sloan-family’: ze wisselen onderling verfervaringen uit. Echt tè leuk!

Workshops
‘Pimp je eigen Meuk’

De WorkshopKalender is geactualiseerd; de zomerstop is ook hier passé. Dinsdagavond 25 augustus a.s. vindt (bij voldoende inschrijvingen de eerste van het naseizoen plaats.

Het zal weer even wennen zijn om weer een avond door te werken, maar ik doe ook dat met enthousiasme. Tè leuk om de (meestal) dames de kneepjes van het Annie Sloanen te leren, zodat ze thuis nóg meer creativiteit en technieken in hun projecten kunnen stoppen. Geloof me: élke Workshop is gezéllig! Mooi om te ervaren dat elke groep haar eigen sfeertje, identiteit en vaak bijzondere samenstelling heeft.

Diversiteit woonplaatsen

Kort voor de zomerstop was er een grote groep van negen dames. Op twee na hadden zij zich allemaal individueel aangemeld, maar desondanks was er vanaf binnenkomst een heuse click met elkaar. Zo bijzonder dat ik het rijtje afging waar ze allemaal vandaan kwamen. Zo ongeveer overal vandaan, zo bleek: van Ridderkerk, Alblasserdam tot Giessenburg tot over de brug bij Gorinchem uit Woudrichem, Sleeuwijk.
Het bijzondere bleek nog meer bijzonder toen de dames unaniem aangaven gezamenlijk de ‘Workshop Gevorderden I’ te willen volgen. En inderdaad: stuk voor stuk reserveerden ze. Ook tè leuk, toch?

Ook dit najaar volgen ongetwijfeld weer mooie, gezellige, creatieve avondjes. Ik bedacht of ik ook dit jaar weer Kerst V.I.P.-Workshops zal aanbieden? Langzaamaan maar eens informeren of hier animo voor is, want dat moet ik tijdig juiste aantal casco steigerhout KerstBoompjes bestellen. Laat maar weten!

KlantenKaartje

Oja, nog even dit…
Recent vroeg een klant: “Heb je geen klantkaartjes?”
Wel, ik luíster naar klantjes, dus …
… zijn er sinds deze week persoonlijke V.I.P.-KlantenKaartjes!

Vraag er gerust naar als ik het (in drukte) vergeet, of hartjesstempeltje(s) vergeet erop te zetten…

Das het weer voor nu, ‘thanks’ voor het lezen.
Ik hoop dat ieder een mooie vakantietijd had en veilig en wel weer ‘back home’ is…

Warme creatieve groet van mij,
Pauline

*****

Tijdens de zomervakantie blijft La PéCule gewoon open

*****

Hittegolfje 2015

Tijdens de eerste week van juli dalen tropische temperaturen neer op ons Nederlandje. Sommige mensen hoor ik soort klagen over de hitte, maar mij hoor je niet: het is zomer! Ik waan mij in een ver vakantieland als ik ‘s morgens vroeg de achterdeur open doe en met de benen omhoog in een riante stoel mijn cappuccinootje(s) drink.

In allerijl koop ik de laatste ventilators bij Expert en zet ze in de winkel voor de nodige verkoeling. Al snel constateer ik dat zwart kunststof zó niet past in mijn Annie Sloan-winkel. Dus jawel: ik ruw het gladde kunststof wat op voor de hechting en pak de kwast. Amper 2 uur later waaien ze fleurig en in stijl hun windje fleurig heen en weer. Tè leuk!

In twee kleurvarianten met een verftechniekje, afgewerkt met Annie Sloan Lacquer (plastic kan niet ‘bloeden’)

Natuurlijk zijn er met temperaturen van boven de 35 graden niet veel mensen aan het Annie Sloanen, alhoewel er wél wat dappere verfdodo’s in de VerfSalon komen voor verf. De inmiddels ‘gewoon’ geworden drukte verwacht ik niet dus start ik met het Wall Paint-demoproject. Dat wordt nogal een rommeltje, want bijna de hele kinderhoek moet leeg: die hoek heeft de perfecte nis om de muurverf op te presenteren!
Ik verdeel de nis in tien brede banen en verf ze stuk voor stuk één van de tien nieuwe Annie Sloan Muurverf-kleuren, alles uit de losse pols met rolmaat en kwast.

Het resultaat van een poosje ‘ploeteren’ met 36 graden-zweetdruppeltjes

Van links naar rechts:

Aubusson Blue, Countrey Grey, Duck Egg Blue, French Linen, Graphite, Old Ochre, Old White, Original, Paris Grey, Versailles.

Je ziet ‘the Wall Paint-wall’ gelijk rechts als je de winkel binnen komt. Kijk maar, voel maar: het is alweer een geweldige vinding van Annie Sloan! Ideaal voor muren waar de Chalk Paint (in sterk verdunde vorm van ca 1:20) niet toereikend is voor ‘viezigheid’. Met de nieuwe Wall Paint geen vieze muren meer: niet alleen nat afneembaar, je kunt er zelfs op bóenen en soppen.

*****

Woensdag 1 juli 2015: hébbes

Al om 07.00 uur staat de bus met de Annie Sloan-vracht voor de winkel. Jawel hoor, mét de tien trendy kleuren Wall Paint, inclusief de 100ml-testblikjes.

In alle vroegte enthousiast de 2,5 liter-blikken even uitgestald op de toonbank

*****

Nieuw!!!
Annie Sloan Wall Paint – Muurverf

Het is bijna zover: op woensdag 1 juli 2015 vindt de lancering plaats van Annie Sloan’s nieuwste product:

Wall Paint – Muurverf!

Verkrijgbaar in 2,5 liter en testblikjes van 100ml

Een uniek product met bijzondere eigenschappen, waaronder afboenbaar!

Verkrijgbaar in maar liefst tien trendy kleuren:

Prijzen

2,5 liter: € 65,- goed voor ca. 30 tot 36m2 !

100 ml testblikje: € 9,95

*****

20 juni 2015
Braderie Hardinxveld-Giessendam

Zó leuk: Braderie bij La PéCule voor de deur! Om 06.30 uur loop ik al op m’n Ugg-pantoffeltjes en in ochtendjas op de Peulenstraat. Kraamcheck: ik heb er twee besteld. Nu kijken of ze staan zoals ik aangegeven had.

Het eerste dat ik na het eerste cappucinootje doe is het nieuwe huisnummerbord op de winkeldeur terug schroeven.
Painted with Annie Sloan Chalk Paint™ uiteraard en dito sjabloon. (O.a. sjabloon ‘Roses’ is verkrijgbaar in de winkel).

Zo, nu weten jullie La PéCule extra goed te vinden 

Goed anderhalf uur later is het een drukte van jewelste in de Peulenstraat, opstopping! Allemaal busjes, auto’s met karren, supermarktkarretjes, kledingrekken en allerlei manieren om de verkoopwaar bij de juiste kraam zien te krijgen. Wow ben ik even bevoorrecht: mijn kraampjes staan pal voor de winkel! Gelukkig komt er hulp, want het is toch een heel gesjouw met dozen Annie Sloan-verf vanuit het Atelier, door de winkel, naar buiten, uitpakken, ordenen, stylen…

Het resultaat: een Annie Sloan Chalk Paint™ kraam in style!

Even op de plaats rust. Annie Sloan-bloemetjes op tafel, we zij er klaar voor!

We?

Ja gelukkig wel. Ik sta er vandaag niet alleen voor. Het is de afgelopen jaren een traditie geworden dat beide dochters en de partner van mijn zoon Alexander (… …) mij tijdens de jaarlijkse Braderie een handje helpen. Daar ben ik in alle opzichten heel blij mee!

V.l.n.r.: ‘moi’, Alexanders partner Kimmie en dochters Wendy en Angelique

Het weer

Het is Braderieweer bij uitstek: niet te warm, niet te koud en vooral dróóg! Er staan bijna honderd kramen in de Peulenstraat. Alle ingrediënten voor een supersuccesvolle dag zijn aanwezig.
Druk, wat een mensen… Wat een belangstelling bij La PéCule, zowel buiten bij de kraam als binnen in de winkel. Het is tè leuk! De dag vliegt voorbij. Zo snel en drukdruk dat juist van deze drukte geen foto’s gemaakt zijn, maar wie er was heeft de gezellige drukte ervaren.

Jammer dan weer dat de kraam zo ongeveer onder de verfblikken afgebroken wordt. De veegwagen staat al om de hoek van de straat klaar. De straat waarin je deze dag over de hoofden kon lopen is bínnen een uur schoon, heel stil en akelig verlaten. “Au!”

De zaterdag na sluitingstijd is al niet het leukste moment van de week, maar na een Braderie is het contrast wel héél groot. Gelukkig blijven de meiden en kleinzoon nog even een drankje doen op de geslaagde dag.

lieve Angelique, Wendy met Jeevan en Kimmie, ‘thanks’ voor jullie hulp, dat jullie er waren! 

*****

18 juni 2015
Voorjaarsactie

Paulien Westerhof, directeur Annie Sloan Europe, heeft de uitslag van de La PéCule VoorjaarsActie bekend gemaakt:

“Het koste even tijd om alles te bekijken maar dit is wat mij betreft de winnaar van je competitie. Leuk project met mooi kleurgebruik en een leuke toepassing van het Roses stencil.

 De winnaar is: Elfriede Stehouwer-Janse

Kom je je prijs ophalen Elfriede?

Verzoek annex tip

Blijf relaxed Annie Sloanen (in de zomerzon droogt je verf kneiterhard op!) en blijf voor- en na foto’s maken! Dan kun je medio september meedoen met de NajaarsActie. Vanwege de grote deelname dan niet één maar dríe Annie Sloan Chalk Paint-prijzen!

Dànk voor jullie enthousiaste deelname. Het was voor mij tè leuk om te zien wat jullie met de adviezen creëerden. De actie was bijzonder stimulerend, zo vernam ik vaak van mede Annie Sloaners.

Warme, creatieve verfgroet,
Pauline

*****

Aankondiging

De ZomerBraderie in Hardinxveld-Giessendam in de winkelstraat in het centrum is gepland op
zaterdag 20 juni 2015 van 10.00-  tot 17.00 uur.

Bij de La PéCuleKraam een leuke Annie Sloan Chalk Paint-aanbieding.

Aanrader

Tijdens de Braderie zal waarschijnlijk weinig tijd zijn om nieuwe Annie Sloaners de volledige uitleg te geven, maar als je toch gelijk aan de slag wil: alle kleuren en aanverwante producten zijn op voorraad. Met het info-pakketje dat nieuwe Annie Sloaners meekrijgen kun je uit de voeten en op deze website vind je véél informatie over de werkwijze met Annie Sloan-verf.

Van woensdag t/m zaterdag na de Braderie is La PéCule zoals elke week weer OPEN en ben ik volledig ter beschikking voor alle vragen & kleuradviezen: at your service!

 

*****

Sjablonen

Bij La PéCule vind je sinds kort een aanvulling op het assortiment sjablonen: Annie Sloan Stencils. Deze laatste zijn nog niet zo ingeburgerd, maar ze zijn prachtig, origineel, exclusief en heel verfijnd. Ze staan met de andere Sjablonen in de Winkel.

*****

Social Media

Naast Facebook, Pinterest en Twitter kun je La PéCule nu ook op Instagram volgen.

Vooralsnog vind je de meeste actualiteiten op Facebook en op deze website.

*****

Vrijgezellen Workshop

‘Bride to be’ blij, vriendinnen blij, ik blij…

Een zeer geslaagde vrijgezellen Workshop!

*****

La PéCule in de media

Interview door Roxanne Sebes voor AD Wonen

Het interview

*****

Nieuw!
Annie Sloan Stencils ~ Sjablonen

Voor de ‘die-hearts’ onder de Annie Sloaners ‘must haves to decorate…’.

Vanaf week 20 verkrijgbaar bij La PéCule.

*****

Nieuw

Naast de bestaande KadoKaart nu ook een speciale Annie Sloan-KadoKaart.

 Zou zomaar kunnen dat je moeder dit hét ultieme Kado vind voor Moederdag…

*****

Extra open

Maandag 4 mei van 13.00- tot 16.00 uur

Bevrijdingsdag 5 mei van 11.00- tot 16.00 uur

In enige vorm van verfwoede en Annie Sloan-verslaving’blijken nogal wat klantjes door hun verf heen te zijn.
‘At your Service’, met liefde en plezier, ik ben hier toch…

Pauline

*****

Koningsdag 2015

Het weer zit niet mee, maar desalniettemin: maak er een gezellige dag van!

*****

Annie Sloan Découpage

Nog een aangename verslaving erbij: Découpage!

Servetten voor Découpage zijn bij La PéCule verkrijgbaar: mooie, leuke, lieve, fleurige, nostalgische, brocante & meer…

Meer weten en leren over, dóen met DécoupageTechnieken?
Meld je aan voor Worshop Gevorderden II

Meer info onder link “Workshops”.

Wélkom @ La PéCule!
Pauline

*****

Nieuw bij La PéCule

Alweer iets nieuws?

Jawel hoor, we blijven bezig…Naast de Workshops ‘Starters’ en ‘Gevorderden I’ volgt nu ook ‘Gevorderden II’.
Wat gaan we doen?
Sowieso à La PéCule: ‘Pimp je eigen Meuk’, met als kers op de taart DécoupageTechniek toepassen op je gepimpte items.

Leuk?
Jazeker, tè leuk!

Aanmelden kan vanaf heden, per mail info@lapecule of ‘live’ in de Winkel van woensdag t/m vrijdag.
Lees meer onder de hoofdlink Workshops en de sublinks daaronder.

*****

Paasdrukte in 2015 met een lach en een traan

Ongelooflijk: de Winkelbel blijft gaan! Wat een drukte, op sommige momenten is het mutjevol hier, met allemaal blije mensen. Ik zie vaak al aan hun ‘toeten’ wie voor verf komen, ze hebben er overduidelijk ‘zin-an’. Dat ze soms een half uur of langer moeten wachten (b)lijkt niemand te deren, sterker: ze luisteren aandachtig mee met uitleg over de werkwijze met Annie Sloan Chalk Paint, naar tips, mogelijkheden, creatieve ideeën.

Sfeer

Tijdens de dagen voor het Paasweekeinde 2015 hangt er een gezéllige sfeer in de winkel annex VerfSalon. Ik heb niemand teleur hoeven stellen dat iets niet op voorraad was en dat is mooi, want als je wil Annie Sloanen wíl je ook Annie Sloanen en dóór kunnen!

Het AD meldt begin april: “De eerste Annie Sloan-verslaafden zijn al gesignaleerd”.

Nou, ik heb nieuws voor de AD-redactie:
Annie Sloan-verslaafden lopen hier al sinds oktober 2014 in en uit!
In toenemende mate, dat zeker na het AD-artikel:

“Britse Annie Sloan ontkentent om zich heen grijpende schilderwoede”.

Artikel AD Wonen

Eenzaamheid in de drukte

Ik vertel hier in de VerfSalon natuurlijk geen sprookjes: Annie’s Chalk Paint is écht wonderverf die snel werkt zónder schuren en gronden! De verf droogt supersnel en dekt alle materialen. Zeg nou zelf: dat is toch tè leuk, gaaf en makkelijk?

Ik kon de Paasdrukte handelen, al moet ik eerlijk bekennen dat mij afgelopen zaterdag een moment van paniek overviel:

zó gigadruk, aaneengesloten zóveel klanten in de winkel. Ik bleef ‘wijs kijken en doen’ en doo-oor werken, maar het duizelde me af en toe. Het was zo’n moment dat de eenzaamheid in alle drukte toeslaat… Begrijp me niet verkeerd, ik ben ontzettend dankbaar met m’n winkeltje én het Annie Sloan Stockistschap in de regio (zonder dat zou ik het naar alle waarschijnlijkheid níet redden om de winkeldeur ópen te houden…), maar soms valt het zwaar om àlles in m’n up te doen en kan dit heel eenzaam voelen.
Punt.
Het is niet anders,
maar volgens m’n huisarts móet het wel anders: “Anders val je om!”.
Confronterend, maar waar-o-waar haal ik een vertrouwde Pauline II vandaan?
Iemand die ongeveer net zo gedreven is als ik?
Die vrachten kan bestellen, packlists checken, ordenen, Workshops geven, klanten helpen…
… en m’n oldtimerkassa bedienen?

Weet je, omdat zo iemand er (vooralsnog) niet is,
moest ik deze week “Nee” zeggen tegen een StockistWorkshop bij Annie Sloan in person, in Oxford, Engeland.
M’n plekje ging nu naar een collega uit Letland, die ‘k dit van harte gun.
Maar, wil zelf zó graag…
Bij Annie alleen Stockisten Workshops op donderdag plus vrijdag, tja en dan is de Winkel annex VerfSalon open.
Zijn van die momenten dat ik ‘het’ maar uit handen geef aan Boven,

is al vaker gebleken dat ‘n oplossing zich als manna uit de lucht aan dient.
Kan er anders nog altijd voor de verandering weer ‘s ‘n vakantie van maken, aan vastkoppelen, Winkel weekje dicht?
Zou zomaar ‘s goed voor me kunnen zijn, volgens huisarts is dit een must.

Geen vakantie, maar werken is zeer zeker geen straf voor me hoor: het is mijn leven en léven geworden…
Dat werd ook afgelopen week op een rustig moment tijdens de Paasdrukte benadrukt.
Een moeder en dochter hadden zeker een half uur informatief op hun beurt gewacht en bleven samen over.
Meer dan eens heb ‘k een speciaal gevoel bij mensen, soms meer dan speciaal.
Napratend over de overvolle Winkel kwam ter sprake dat ik het allemaal in m’n up doe, maar hard werken dus niet erg vindt.
Integendeel.
“Ik begrijp je”, zegt de moeder.
We zijn ongeveer van dezelfde leeftijd.
En, we delen meer.
Van ‘t ene komt het andere: “Ik ben ook een zoon verloren”, zegt ze “en zij haar broer”….
Ze wijst op haar dochter.
Ik slik en loop spontaan met m’n hele hart om de toonbank heen:
“Oooo, jullie ook…”” , hoor ‘k mezelf met een diepe zucht zeggen.
“Groepshug?”
Ja, groepshug.
Groepshug met tranen…
Zoveel tranen ook bij de dochter; zij was degene die haar broer vond…
Zó keihard!
Zó mooi om dit ontroostbare verdriet éven te kunnen delen.
Woorden zijn overbodig, we hoeven elkaar niets uit te leggen, wéten akelig goed hoe het voelt…

Als wederom de Winkelbel gaat zijn de tranen nog niet gedroogd en zijn emotie en verdriet volgens mij voelbaar, tastbaar bijna.
Ik excuseer mij, maar dat hoeft niet, zegt de klant.
Zo werd het langzaam weer een gewone drukke Winkeltjesdag, maar niet meer hetzelfde: de emotie bleef hangen,
voelbaar,
aan de brok in m’n keel,
aan de pijn in m’n moederhart…

Toch dankte ik Hem ook deze avond voor al het goede, want dat ís er…
Ook of Hij zijn hand op mijn schouder wil houden, omdat …
omdat ik het niet alleen kan.

Paasdrukte met een lach en een traan dus..

Pauline

*****
Zomertijd is bij La PéCule ook ingegaan:

vanaf 1 april naast donderdag, vrijdag & zaterdag,

ook weer op woensdag OPEN!

*****

31 maart 2015

Lang op zoek geweest naar een echte oldie-kassa.
Je weet wel: zo’n ‘lomp geval’ met een slinger eraan die de kassalade open doet en vooral: voor me optelt.
En jawel: gevonden!

Blij mee, maar helaas: optellen doet-ie-niet.
Even uurtje chagrijn, maar nadat bleek dat m’n nieuwe oldie ook nog ‘s niet op de toonbank paste,
moest ‘k superadequaat actie ondernemen!

Lang verhaal, véél werk en gelukkig hulp van sterke armen werd dit het resultaat;
gaat La PéCule Winkel annex VerfSalon Annie Sloan Chalk Paint op woensdag 1 april mee open en da’s géén grap!

*****

 NIEUW bij La PéCule…

ANNIE SLOAN FABRICS!!!

Keigave brocante & trendy, kwalitatief hoogstaande stoffen

Op bestelling na 1 tot 2 weken leverbaar.
Tè leuk!

Meer stoffen onder sublink “Annie Sloan Fabrics”, inclusief Annie Sloan Chalk Paint-kleuradviezen…

*****

Wowwowwow, wat een succeshit is Annie Sloan Chalk Paint™ !!!
Een prettig besmettelijk virus…
Ongelooflijk dat dit in het jaar van het 25-jarig bestaan van dit wonderlijke verfgoedje pas neerdaalt op Nederland.

Doe m’n uiterste best om wekelijks góed bevoorraad te zijn:

Annie Sloan Chalk Paint™

alle kleuren in 1000ml-blikken en 250ml-potjes

Annie Sloan afwerkingsopties

1000ml-blikken en 250ml-potjes Laquer

500ml-blikken en 120ml-blikjes Clear & Dark Softwax
Gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk!

Annie SloanKwasten zijn even ‘n investering, maar als je veel verft/ gaat verven, de investering dubbel & dwars waard
Verfrolhouders en prima verfrollers

Nog meer op voorraad

Annie Sloan Decoupage Varnish
Decoupage-servetten

Op veler verzoek van klanten: Sjablonen!

Kant & quiltstofjes

en natuurlijk altijd originele Kadootjes ~ Attenties ~ Hebbedingetjes voor (heel) jong en (wat) ouder…

In aantocht: Annie Sloan FABRICS!!!
Keigave, kwalitatief hoogstaande stoffen: brocante design én een knetterleuke voor bijvoorbeeld aankleding van een jongenskamer. Dit wordt vervolgt…

Ik snak naar tijd (dagen komen dus écht uren tekort).
Zo heb ik (als ‘t me daadwerkelijk gaat lukken) geleerd om zélf foto’s op de website te plaatsen,
zodat ik jullie een nóg beter beeld kan geven,
maar ooo, tijd, tijd, tijd…
Reden ook waarom ik hieronder verzoek om, na doornemen van de info op de website,
eventuele vragen per mail of Facebook te stellen?

Kortom:
ben ontzettend dankbaar dat het de goede kant op lijkt te gaan met La PéCule.
Ja, met 8 dagen per week meer dan de klok rond werken/verven, want stilzitten blijft ondoenlijk wil ‘k niet terugvallen.
Maar, het lijkt erop dat ‘k m’n leven weer terug heb…
Daar heb ‘k m’n handjes in een kramp voor gebeden,

het is wonderlijk waar:
Hij geeft kracht naar Kruis,
ook al is het Kruis ondraaglijk…

Pauline

*****

Verzoek

Zouden jullie vragen over Annie Sloan Chalk Paint™ via mail: info@lapecule of Facebook willen stellen?
Het beantwoorden van de telefoon groeit me ‘n beetje boven het hoofd.

Veel informatie is te vinden op de website onder Annie Sloan Chalk Paint™, met name onder “Werkwijze”.

Op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen ben ik in de Winkel annex VerfSalon om met veel passie advies te geven.
en onduidelijkheden te verduidelijken als deze er nog zijn na het lezen van de info op deze website.

Hetzelfde geld voor de Workshops…

Ook hierover veel informatie, onder link “Workshops”.
Reserveren kan per mail of in de Winkel.
Heb je al een groepje van minimaal 5 en maximaal 8 personen, kun je een datum zetten op dinsdagen en woensdagen die nog vrij zijn.
Geloof me: succes & gezelligheid 100% gegarandeerd!

Warms,
Pauline

*****

Bij deze start een leuke VoorjaarsActie voor La PéCule ~ Klanten!

1. Elke klant vraag ik in Annie Sloan-enthousiasme níet te vergeten om vóór restyling een foto te maken, plus uiteraard als het item af is.

Dus bij deze ook aan … jou/ jullie?

2. Deze foto’s kunnen op Facebook geplaatst worden
of via PB-tje gestuurd worden
óf via mail: info@lapecule.nl

Let op:
meldt bij je foto’s je werkwijze (welke kleur(en), techniek, afwerking heb je gebruikt)
en andere bijzonderheden).

Elke inzending wordt in een speciaal ‘actie-album’ op Facebook geplaatst.
Begin juni 2015 kiest de directeur van Annie Sloan Europe een winnaar/ winnares
(niet door mij, want ik heb klantenbinding 😉 ).

WAT valt er te winnen?
Een literblik Annie Sloan Chalk Paint plús een 500ml Annie Sloan Clear Wax…
t.w.v. € 45,-

Leuk of leuk?
Doe je mee?

Vast véél VerfPlezier
(en da’s helemaal niet moeilijk zónder schuren & gronden)!
Pauline

*****

Nieuw @ La PéCule:
Workshops voor gevorderden.

Eenmaal geproefd aan (sfeer & inhoud van) de creatieve Workshops,
wordt, al dan niet in nieuwe samenstelling van de groep, nogal eens voor de tweede keer gereserveerd.
Leuk, prima, gezellig en zeker nog leerzaam!
Kan me zo voorstellen dat na het volgen van twee Workshops behoefte is aan een vervolg

en de opzet daarvoor is zowaar vanmorgen spontaan ‘geboren’!

Vind je het leuk om bovenstaande verftechnieken te leren met Annie Sloan Chalk Paint™?

Meld je dan aan voor een Workshop ‘Gevorderden I’.

Het minimum én maximum aantal personen hiervoor is vijf; dit om meer tijd & aandacht p.p. te kunnen besteden.
De kosten liggen wat hoger dan voor een beginners-/ dagdeelWorkshop:
€ 45,- p.p.

ínclusief:
tekst&cijfersjabloon
gebruik van Annie Sloan Clear & Dark Wax / Lacquer
en uiteraard
gebruik van Annie Sloan Chalk Paint™
en koffie- of theecomplet.

Lees meer onder link “Workshops”.

*****

Lieve mensen…

Dankzij jullie gaat het de goede kant op met La PéCule, met name ook door de overweldigende belangstelling voor VerfSalon Annie Sloan Chalk Paint™.
M’n Winkeltje & VerfSalon zijn mijn nieuwe leven geworden
en juist doordat dit de goede kant op gaat, gaat het ook met mij steeds een beetje beter.

Ben jullie daar dankbaar voor
én voor het vertrouwen dat jullie gaven in 2014!
Óp naar een mooi & gezónd 2015…

Warme, creatieve nieuwjaarsgroet,
Pauline

*****

Mededeling

Wow, Annie Sloan Chalk Paint™ blijkt

 écht een hype!

 ‘s Avonds blaren op de stembanden…
Zó gaaf om mensen te stimuleren geen spullen wég te doen, maar te voorzien van een nieuw ‘Annie Sloan-jasje’.
De meeste klanten zijn net zo enthousiast als ik ben over de verf (als dat überhaupt kàn…).

Enfin, juist als het slecht weer is en met vrije dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw in ‘t zicht,
blijken veel mensen klus- & verfplannen te hebben.
Daarom…

… is La PéCule annex VerfSalon

Annie Sloan op woensdag 24 december a.s.
een extra dag open van 10.00- tot 16.00 uur.

TIPS

Voor kleuradvies is het handig om een staaltje stof, behang, stukje laminaat o.d. mee te nemen…
Als je La PéCule liked / volgt @ Facebook en/of Pinterest zie je Annie Sloan tips & resultaten voorbij komen…

Wélkom @ La PéCule!

*****

Op vrijdag 5 december is de Winkel om 5/17 uur gesloten.
Zaterdag 6 december weer open van 10.00 tot 17(30) uur, welkom!

*****

A.s. Vrijdag 21 november @ La PéCule
ANNIE SLOAN LATE!!!

Met leuke AANBIEDING voor Annie Sloan-starters…

*****

Geplande Workshops met Annie Sloan CHALK PAINT™

* Woensdagavond 26 november 2014

(Bij voldoende deelname: minimaal 5 personen)

Inclusief koffie/ thee-complet € 29,95

*****

X-MAS Workshops

Pimp je eigen KerstSpullen in trendy, matte ANNIE SLOAN-kleuren!

Niet alleen je Kerstballen, -sterren & piek, maar kandelaars e.d. van metaal, aardewerk of (vul maar in…) kunnen ook!

Leuk?

Reserveren dan, want het aantal KerstWorkshops is beperkt!!!

* Woensdagavond 10 december a.s.

Inclusief koffie/ thee-complet € 29,95

*****

SPECIAL V.I.P. X-MAS Workshop

* Dinsdag 16 december a.s.

Vooralsnog eenmalig, dus wees er snel bij!

Nog 6 plaatsen…

Inclusief houten Kerstboompje (H0.85cm) & hot surprise… € 49,95

*****

Arrangementen

op dinsdagen & woensdagen in overleg.

(Voor groepen van minimaal 5 ~ max. 7 personen.)

 *****

Workshop 12 november 2014

Wederom een supergezellige, waanzinnig creatieve, geslaagde avond met enthousiastete ladiescrew…

*****

Annie Sloan CHALK PAINT, decoratieve paint: exclusief in de regio

De Annie Sloan-tamtam tamt prima, maar nog niet snel en breed genoeg…
‘k Verneem meer dan eens dat mensen hier uit de regio naar Rotterdam en Roosendaal rijden voor Annie Sloan-verf of via internet bestellen.
Jammer hoor!
Zonde om ver weg of moeilijk te halen wat dichtbij en makkelijk kan. Toch?

Annie Sloan CHALCK PAINT, decoratieve paint : een win win-product

Annie Sloan CHALK PAINT is een decoratieve verf die niet duur is!
Omdat…
… er 1000ml in een verfblik zit (i.p.v. 750ml)
… hier onverdund ca. 13m2 mee geverfd kan worden
… in met water verdunde vorm als muurverf en als krijtwash aan gebracht kan worden
… je sowieso geen schuurpapier nodig hebt (dus ook tijd, armkracht en stof uitspaart)
… de kosten van een blik
grondverf in principe niet nodig zijn

… de CHALK PAINT multifunctioneel is en in principe alle materialen dekt!

Hoort, zegt cq. leest het voort…

*****

De wonderbaarlijke laatste lentedag: zondag 2 november 2014

Dit was een maand van nog harder dan keihard werken en úren maken.
Geeft niet, is goed voor me, maar m’n lichaam protesteert zo nu en dan wel. Dan luister ik maar braaf.

De Annie Sloan-bus heeft deze maand al twee keer voor de Winkel gestaan met een vracht.
Ik wacht met veel smacht op de inmiddels derde en vierde bestelling,
want een aantal kleurenschappen is … leeg!
Geweldig dat Annie Sloan CHALK PAINT een regelrechte hype is, maar ja,
dat was aanvankelijk moeilijk in te schatten.
Heb extra ruimte rondom de VerfSalon gemaakt om klanten en belangstellenden ruimte te kunnen bieden, soms moesten ze zelfs wachten tot ze aan de beurt waren.
Oh, ben zo in m’n nopjes met m’n VerfSalon, dit is zó onwijs léuk om te doen, te adviseren!

*****

Nieuwtje
Wereldwijd wordt Annie Sloan Late georganiseerd!

Omdat ik er bij de opening en tijdens het éénjarig bestaan van de Winkel niet aan toewas doe ‘k het nu:
een bubbeltje schenken…
Dit dan ter ere van bovenstaande én de opening van de Annie Sloan – VerfSalon!

Normaliter niet echt (een hele) koopavond, maar Tijdens Annie Sloan Late wel:
begint om 19.00 uur tot 21.00 uur.

De Winkel zal hiermee in verband tussen 18.00- en 19.00 uur gesloten zijn.

Annie Sloan Late – Aanbieding:
1  x 1000ml Blik CHALK PAINT™ Annie Sloan decorative paint naar keuze
1 x 500ml Soft Wax Clear
1 Kwast
Normale prijs € 49,80 – deze avond € 45,-

Van harte welkom!

Workshops

‘Ze gaan lekker!’

Met andere woorden: de belangstelling voor de creatieve Workshops komt gelukkig op gang.

Dankbaar werk om mensen te enthousiasmeren creatief bezig te zijn met Annie Sloan – verf.
Hier ‘n weergave van wederom een gezéllige, geslaagde creatieve avond!

Zelfs degenen die a-creatief zijn waren enthousiast met de verfkwast bezig.
Gaaf! Toch?

Tot nu toe allemaal tevreden Workshopsters die aan het einde van de avond huiswaarts keerden met hun eigen gerestylde spulletjes en zelfs daarna thuis verder aan de verfslag gingen!
Het werkt super-ontspannend om zo, met een gezellig muziekje op de achtergrond, creatief bezig te zijn en tegelijkertijd je huisje op te leuken.

Psychologisch bewezen!

Is natuurlijk ook tè leuk dat je werkelijk alles, alle materialen kunt verven!
Heb klanten die inmiddels aan muren, trappen en zelfs aan een keuken begonnen zijn.
Kan allemaal, zij het dat trappen, vloeren en keukens een goede nabehandeling met Annie Sloan’s Clear Soft Wax vs Laquer behoeven, maar dan héb je ook wat!

Ook aan huis wordt zo nu en dan om Kleur- & InterieurAdvies gevraagd, superleuk om te doen.
TIP
Als je in de Winkel komt voor Kleuradvies, neem dan een lapje stof, stukje behang – laminaat o.d. mee.
In december staan vier speciale KerstWorkshop in de planning, waarvan één zeer speciale…
Volg La PéCule op Facebook, Pinterest en/of Twitter om niets te missen!

KadoKaarten

Nieuwe KadoKaarten verkrijgbaar bij La PéCule!
Leuk?
TIP
Vraag of geef ze KADO…

Ze zijn ook in te leveren voor Annie Sloan – verf.

Annie Sloan – Busje

Vanwege de verhuizing van Annie Sloan Europe kon tijdelijk geen verf geleverd worden.
Oef, dat was even een crime!

De blikken vliegen namelijk de VerfSalon uit en ik weet uit ervaring dat als je wil verven, dan wíl je ook verven…
Als dan het Annie Sloan – Busje voorrijdt is dat een verademing
(en even een héle klus om de inhoud uit alle dozen keurig geordend in de schappen te krijgen, bestellingen te reserveren, maar: kwam goed!

Grappig als dan klanten in de Winkel komen met:

“Heb het Annie Sloan – Busje zien rijden dus je hebt alle verfkleuren weer!”
Ja, als het busje hier in de omgeving gesignaleerd wordt is de kans zeer groot dat het op weg is naar of van La PéCule.
Vergde wat eer ik de felicitaties van Annie Sloan mocht krijgen als Stockist, maar dan is dat ook exclusief in de regio…

Etalage

Ook kreeg de helft van de etalage een nieuwe look, zelfs het hele linker etalagebord is gepimpt met Annie Sloan-tekst én Annie Sloan-kleuren langs de rand.

Ook heel wat uren besteedt aan het verven van KleurenHarten;
zo hebben klanten een beter beeld van het uitgebreide Annie Sloan-kleurenwiel.

Moet ‘k nódig meer verder, evenals @ locatie Damstraat 61 met de Kerstgeschenken voor bedrijven die besteld zijn.

Landelijke Leefstijl Gids

Op de valreep van oktober werden twee volle dozen geleverd met

De Landelijke Leefstijl Gids.
Op pagina 22… La PéCule !!!
De Gids is GRATIS verkrijgbaar in de Winkel, een aanrader…

Wordt creatief vervolgt,
Pauline
*****

2 Oktober 2014

De WorkshopPrimeur is een feit!
Ik durfde succes te garanderen en dat bleek terecht.
Zelfs Workshoppers die nog nooit een verfkwast in de hand hadden waren niet-te-stoppen, leuk!
Wat zoal een ‘new old look’ met Annie Sloan-verf kreeg?
Een kruk, keukentrapje, aardappelbak, twee keer een oud stoofje en fotolijsten.
Kleuren uit het

Chalk Paint™ decorative paint by Annie Sloan-assortiment waar de dames voor kozen?

Antoinette (roze), French Linen (taupe), Old white, Chateau Grey en Duck Egg Blue.

De dames leerden ook ‘te spelen’ met kleuren.
Zo creëerden zij een prachtige, gemêleerde, matte look met CHALK PAINT by Annie Sloan!

Volgens gestelde traditie schreven de dames na afloop een boodschap, wens of dergelijke op de oude, gepimpte deur…

Op naar de volgende Workshops & Nieuwtjes!
Creatieve verfgroet,
Pauline

*****

‘Huishoudelijke mededeling’

I.v.m. de Workshops én het verder schrijven van m’n boek
is de Winkel vanaf  1 oktober op woensdagen weer dicht;
blijft open op donderdag, vrijdag & zaterdag!!!

*****

30 september 2014

Tot mijn verrassing zie ik deze avond tussen een gevulde mailbox een bericht dat mij een sprongetje doet maken:

“Beste Pauline,

Je bent door de selectie heen.

Dat betekent dat je Annie Sloan Stockist mag worden.

Van harte gefeliciteerd!”

En dat betekent dat ik een heuse VerfSalon in La PéCule in kan gaan richten,
waar ik

Chalk Paint™ decorative paint by Annie Sloan mag gaan aanbieden.

Chalk Paint™ decorative paint by Annie Sloan?

Een gewéldige, decoratieve verf!
Surprise: zónder schuren en gronden!
Dekt niet alleen hout met een trendy matte verflaag,
maar ook metaal, glas, stof, leer…

Uitproberen?

Gelegenheid bij uitstek is het volgen van een creatieve Workshop!
Meer hierover hieronder en  onder de link: Workshops

Ik ga ruimte maken voor de VerfSalon!

*****

Workshop- Info

Hay, leuk dat je leest, geïntreseerd bent…

Nu de dagen weer korter worden is het wellicht leuk om binnen iets gezelligs & creatiefs te doen…

Wat?

Een creatieve workshop!

Hoe & wat?

Kort gezegd: Van je eigen oude spulletjes nieuwe maken,

zodat ze (weer) een plekje in je interieur verdienen.

Voorbeelden?
Fotolijstjes, lampenkappen, lampenvoeten, doosjes, blikjes, bloempotten,
beeldjes, kaarsenstandaards, oud stoofje of ander ‘erfstuk’ dat je een nieuw jasje wil geven…

Kijk maar ‘s rond op zolder, in de schuur, in kasten!
Zolders bij oudere oma’s of tantes blijken vaak ware ‘schatkamer’…
Het hoeft niet persé van hout te zijn!

Hoeveel?

Wat op een normale werkplek aan een tafel past en wat reserve-items.

Wil je iets groters, zoals een (nacht)kastje, tafeltje, oude koffer o.d. een metamorfose geven?

Kan tijdens een Dag- of NamiddagArrangement!

Leuk of leuk? 😉

De WorkShops worden gegeven in de La PéCule-Locatie
aan de Damstraat 61A in Hardinxveld-Giessendam (om de hoek bij het Winkeltje).

Meer info?
Reserveren?

Onder Workshops vind je alle informatie en mis je iets, neem gerust contact op.

Iets extra te vieren?
Lustrumpje qua leeftijd, vrijgezellenfeestje?
V.I.P. -Arrangement is mogelijk…

Hoop je tijdens één (of meerdere) WorkShops te mogen ontmoeten!

Creatieve groet,

Pauline C. van Dijk

*****

15 Augustus 2014, update

Spannend, spanning…

Veel geïnvesteerd in de uitbreiding van La PéCule naar de WORKSHOP-pandjes
hier om de hoek, aan de Damstraat 61 – 61A.
Wordt even zuinig-aan doen en (nog) hard(er) werken om deze investering rendabel te maken.
Afgelopen week werden de vloeren gelegd; keigaaf! Mocht exact zo als hier @ Atelier.

Had gisteren op de minuut af beide pandjes stofvrij op moment dat eerste vracht Meubels gebracht werd. Ook dat was even spannend; vreesde dat tijdens het inkopen m’n ogen groter geweest waren dan dat de ruimten zijn. Kwam goed!

Nu élk vrij uurtje, ook ‘s avonds benutten om er keihard mee aan de slag te gaan, mét m’n nieuwe verf!

Je zult verrast zijn van de mogelijkheden & resultaten en hoe je van oud nieuw kunt creëren…
Dat laatste is precies één van de hoofdthema’s van de creatieve WORKSHOPS
die ik er D.V. vanaf oktober hoop te gaan geven…

Kom maar met spulletjes waar je niets meer aan vindt en na de WORKSHOP ga je naar huis met spulletjes die (weer wel) de moeite waard zijn en in je interieur passen!
Hiermee bedoel ik ook bijvoorbeeld:
lampenkappen, lampenvoeten van hout, maar ook van andere materialen zoals metaal, en steen.
Oude bloempotten maak je weer trendy of een regiment fotolijstjes weer bij elkaar passend.
Een (oude, brocante) schilderijlijst, oude koffer of kistje vul maar in!

Als je iets ouds van hout meebrengt, check  en behandel je het dan zo nodig op houtworm?
(Herkenbaar aan kleine, ronde gaatjes ter grootte van speldenkoppen.)

Arrangementjes voor groepen

Inclusief koffie-/ theeComplet, drankjes & gezellige lunch of petite diner!

Hierbij te denken aan:
Vriendinnen- /(Schoon) zussenDag
VrijgezellenHappening
Bedrijfs- /VerenigingsUitje (mannen zijn óók welkom!)

DagDeel

Inclusief koffie- /thee-complet & drankje.

Hiervoor kan met een groep aangemeld worden, maar je kunt ook individueel of met een vriendin aan de WorkshopTafel schuiven.

Tarieven.

Deze vind je onder “Workshops”

Volg je La PéCule ook op Facebook, Pinterest & Twitter om op de hoogte te blijven van alle creativiteit & activiteiten…?
Help je mij ook beetje PR-en?

Creatieve groet,
Pauline.

Juli…

‘k Meldde het al eerder: “Er hangt positieve verandering in de lucht…”
Het lijkt te mooi om werkelijkheid te zijn, maar het gaat góed met La PéCule, bergopwaarts!
De bestellingen voor persoonlijke Kadootjes neemt toe; kan ook ook steeds meer mogelijkheden aanbieden.

(Jarige)Bruiloften & gelegenheden…
Zo werd recent de “BruidsTafel” in de Winkel ‘geboren’ en daar wordt gebruik van gemaakt.
Nieuw bij het maken van BruiloftKado’s dat de klant zélf vanaf de basis op kan bouwen met diverse materialen & items én kan kiezen tussen belettering middels het vertrouwde plaksysteem en …. gegraveerd glaswerk!
Is wat duurder, maar wél zo chique.

Vaak adviseer klantjes om met elkaar een Kado of La PéCule-Kadobon te geven;
zo kunnen de kosten gedeeld worden en/of kan de ontvanger een ‘grotigheidje’ uitzoeken of laten maken.

Restyling…
Geweldig is ook het animo voor restylen:
Het is al doende & werkende zo gegroeid dat klantjes (in overleg) hier @ Atelier kunnen brengen wat draagbaar is en voor wat niet draagbaar is bied ik aan huis te restylen.

Dit varieert van grote (glazen) vazen die voorzien worden van een nieuwe, trendy look tot houten stoofjes, tafeltjes, kinderstoeltjes, kastjes & tafeltjes

tot advies slaapkamers en ‘pimpen’ van complete interieurs toe!

Surviving…

Gelukkig voor mij en La PéCule dat niet iedereen tijd, handen en feeling heeft voor het (re)stylen van (een deel van) hun woning óf wat nog kan met ‘oud spul’…

Kom maar op hoor!
Heb geen idee waar het vandaan komt, maar ik bruis van creatieve ideeën!

Ja, er zit een stijgende lijn in en daar ben ik heel dankbaar voor.
Immers, bézig zijn is m’n ‘surviving’…

Doordat Winkeltje & Atelier aan huis zijn is het soms een valkuil om zo ongeveer dag en nacht aan het werk te zijn, daar moet ik serieus voor waken.

In het Atelier is een ‘line-up’ van items die op hun beurt wachten om, zoals met de klant is besproken, ge(re)styled worden.

Op locatie…

Op maandag en dinsdag werk ik momenteel op locatie aan een interieurrestyling en tussendoor wurm ik mij dan naar o.a. groothandel, speuren naar moois wat nog niet mooi à La PéCule is, naar de supermarkt ook nog. Moet en passant ook wel ‘s eten natuurlijk 😉
Als het Winkeltje open is werk ik @ Atelier. Dat is een heel groot voordeel van een transparante open ‘keuken’ en wel zo leuk voor de klant om een indruk te krijgen van wat La PéCule zoal kan betekenen.

Winkel, Atelier & Workshops…

Ondertussen heb ik mij vastgebeten in iets nieuws voor Winkel, Atelier & Workshops.
‘k Zeg nog even niet waarmee omdat de selectie ‘streng’ is, maar àls het me lukt…

… zou dat zó keigaaf zijn!
In ieder geval is dit streven een sterke motivatie om spijkers met koppen te slaan voor een externe ruimte om workshops aan te kunnen bieden.
Is @ Winkeltje ook regelmatig vraag naar, dus een onvermijdelijke uitbreiding waar ik naar uitzie.
Hier vlakbij heb ik een geschikte ruimte op het oog. Als ik dat rond krijg wordt dit uiteraard helemaal in La PéCule-style.
Plan is om all-in workshops aan te bieden: inclusief natje, droogje én lunch!
Leuk om KADO te geven, voor ‘zussendag’, vriendinuitjes, bedenk het maar 😉

Tot slot…
Al met al komt de week dagen tekort, de dag uren en ik handen, maar:
het gaat (mede) daardoor weer redelijk tot soms zelfs goed met Pauline…
Tot volgende maand?

Juni…

WK ORANJE – ITEMS!!!

Gaaf!
WK-Tafeltjes e.a. Items, ook DécoHangers.
Vanaf € 7,95
De Tafeltjes zijn ‘n blijvend investerinkje, want na de OranjeHipe draai je de pootjes eronderuit en zet ‘m op zolder ofzo. Bij de volgende OranjeHappening weer ‘van stal’…

Op zaterdag 14 juni a.s. staat La PéCule weer op de jaarlijkse Braderie

@ Hardinxveld-Giessendam, aan het begin van de Centrumstraat en dat is @ kant van de Ned. Hervormde Kerk.

Tijdens de Braderie TWINTIG % KORTING op alle (ORANJE)items die buíten staan!
Mooi meegenomen toch?
Zeker als het om (Kids)Meubeltjes gaat 😉

Kom je gauw ‘s snuffelen @ Peulenstraat 251 in Hardinxveld-Giessendam?
P-Advies: al vóór het inrijden van de centrumstraat.
La PéCule is gelijk het tweede Winkeltje rechts.

Pauline

Mei…

Er hangt verandering in de lucht, positief. Vooruitgang…
Ik voel en merk het in het Winkeltje en daar ben ik ontzettend dankbaar voor!
La PéCule geniet belangstelling uit alle gelederen en in uiteenlopende leeftijden.
Feit is dat ik me ook steeds wat beter, sterker voel en dat niet alleen m’n zelfvertrouwen toeneemt, maar ook m’n vakkennis en praktijkervaring.

Nieuw!

Zo gaf ik @ 2013 drie keer niet thuis op verzoeken om aan huis grote(re) kasten te restylen, anno nu promoot ik het.

Klantjes kunnen ook draagbaar ‘spul’ brengen dat in overleg geheel naar wens een nieuwe, trendy look krijgt.

Aan de toonbank ontstaan de origineelste Kadootjes & DécoDingetjes.

Unieker kan niet: écht items die níemand anders heeft of (Kado) geeft!

Kom gerust ‘s langs en informeer naar de talloze mogelijkheden.

Oja!

Het Winkeltje is sinds 1 mei jl. óók op woensdagen open…

Au Revoir?

Creatieve groetjes weer,
Pauline

*****

April…

In m’n hoofd blijft het bruisen van inspiratie, de dagen komen tijd tekort om alles te realiseren. Tijd, ruimte & budget.

WORKSHOPS
Zo overweeg ik serieus om creatieve Workshops aan te gaan bieden.
Heb al een geschikte ruimte op het oog, maar ja, dat vergt even de nodige investering.
Lijkt me verstandig eerst wat af te tasten om hier in Hardinxveld-Giessendam en omgeving animo voor is???
Laat me maar weten…
Misschien een leuke suggestie om met een groepje deel te nemen, als creatief & gezellig uitje?
De prijs zal dan vanaf ca. € 27,50 p.p. all-in zijn, inclusief koffie/ thee-complet.
Is afhankelijk van wat voor soort Item aangeboden wordt. Dit kan voor groepen ook in overleg
Voor verder buiten de regio ben ik te boeken als ‘gastdocente’.
Atelier

@ M’n Atelier zijn de afgelopen tijd véle FotoLijstjes ‘geboren’, elk exemplaar uniek!

Net als huisnummer & naamborden, geboorte- & trouwItems zijn FotoLijstje te bestellen in  kleurstelling naar wens en met uw eigen tekstje, naam, datum.
Super origineel om KADO te geven!

De alternatieve FotoLijstjes doen het ook leuk.
Worden veelal besteld voor bijzondere gelegenheden, net als de PraatPot en de TekstSchilderijen.

Super KadoService

Elk Kadootje verdient een mooie verpakking: daar maken we @ La PéCule werk van!

Kosteloos, mét nog steeds het persóónlijke kaartje.

Bij aankoop van Items onder de € 10,- rekenen wij hiervoor € 1,-

Wat heel leuk was: klantjes brachten hun Kado voor een bruiloft. Een braadpan.
Daarvan heb ik met hun La PéCule-bestelling één gaaf KADO gemaakt!
Voor een mega-superverpakking ben ik genoodzaakt € 2,50 bovenop uw aankoop of bestelling te rekenen.
Hoop dat u voor deze inpakbijdrage begrip heeft; krijgt u geen spijt van.

Klantjes
Het blijft een kadootje dat er steeds meer nieuwe klantjes binnenlopen.
Gewoon om even de sfeer te proeven en te horen wat zoals de mogelijkheden zijn, om daar vervolgens bij gelegenheid op terug te komen.
Ook soms een klant voor een Meubel(tje) en daar ben ik blij mee 🙂
Dat schept ruimte in ‘t Winkeltje om aan nieuwe, grotere Items te beginnen…

NIEUW @ La PéCule

Restylen op locatie
Ten tijde van de opening van ‘t Winkeltje was ik er nog niet aan toe, niet sterk genoeg voor.
Nu, ruim een jaar na dato durf en kan ik lós!
Als u thuis een groter meubelstuk heeft waar u eigenlijk geen afstand van kunt doen:
neem gerust kontakt op.
Kom ik, geheel vrijblijvend, bekijken of ik er voor u een ‘nieuw’meubel van kan maken.
Middels restyling krijgt een meubel een heel andere, trendy look…

Gewijzigde openingstijden per 1 mei 2014

Per 1 mei a.s. is ‘t Winkeltje ook op woensdag geopend.

Op een rijtje

Woensdag: van 10.00- tot 17.00 uur
Donderdag: van 10.00- tot 17.00 uur
Vrijdag: van 10.00- tot 19.00 uur
Zaterdag: van 10.00- tot 17.00 uur

*Op afspraak kan ook.
Bel: (06) 100 40 199
Mail: (best bereikbaar) info@lapecule.nl
of loop ‘s gezellig binnen.

Landelijk, brocant & trendy wélkom!
Pauline

*****

Februari 2014, hoogste tijd voor een update en jaarverslag…

‘Tempus Fugit’ (Latijn voor ‘Tijd vliegt’)
Het winkeltje bestaat op 1 februari 2014 één jaar!

Dat was niet alleen binnen aan alle prachtige, witte boeketten en kadootjes te zien,
ook aan de buitenkant wordt dit gevierd:
de markies is een onwijs prachtig cadeau voor het eenjarige bestaan! 🙂

Zie de verschillen sinds de overdracht van het hele oude 1777-pandje in december 2012.

Als ik een analyse maak van één jaar La PéCule- Winkeltje
kan ik heel voorzichtig stellen dat m’n formule en missie beide aanslaan.
De formule: exclusiviteit, van alles maar één uniek exemplaar, heb ik hoog in het vaandel gehouden.
Er zijn voldoende ‘grootgrutters’ die massaproducten aanbieden en dat doe ik dus níet:
elke aankoop @ La PéCule is een item dat niemand anders heeft of Cadeau geeft.

Mijn analyse vertelt ook dat 2013 nog een economisch slecht jaar was,
duidelijk merkbaar aan het doorgaans minimale uitgavepatroon.
Jawel, ik maak cq. (re)style ook nog steeds Meubeltjes,
maar de vraag is beduidend minder dan tijdens de jaren dat La PéCule nog een webwinkel was.
Daar heb ik mijn Atelierwerkzaamheden op aan gepast, moeten passen.
Qua beschikbare ruimte kan ik pas nieuwe Meubeltjes kwijt als een klant plaats heeft gemaakt.

Wat leuk naamsbekendheid begint te krijgen zijn mijn exclusieve Kadootjes:
zó uit de Winkel of op bestelling.
Items met eigen teksten, namen, data zijn gewild en dat sluit perfect aan bij m’n doelstelling:
dat mensen moeite doen voor elkaar,
een Kadootje zoeken of laten maken bij hen en in het interieur past.
‘k Adviseer regelmatig om La PéCule-KadoBonnen te vragen
of geld bij elkaar te leggen en deze Cadeau te geven,
zodat een wat groter item uitgezocht kan worden.

‘Exclusief’betekent bij La PéCule niet per definitie dat items niet betaalbaar zijn.
Tegen de massaproductie van ‘grootgrutters’ kan ik niet op boxen,
maar m’n Winkeltje biedt al items vanaf een paar euro.
Heb me het afgelopen jaar met name ook gespecialiseerd in Sfeer-Items & Kadootjes
in de prijsklasse tussen de 5,- en 20,- / 25,-

Ook al maak ik alles met veel liefde, moet er wél een Winkeltje van runnen en ópen pogen te houden.
Dat ik ‘oud spul’ een tweede, nieuw leven geef wil níet zeggen dat ik het ‘weg kan geven’.
Nee, al m’n werkuren reken ik bij lange aan niet,
maar de (on)kosten van inkoop, materialen, Winkeltje en Atelier natuurlijk wel.

De KadoService is zo exclusief geworden als ik me had voorgenomen.
Even snel een Kadootje? Kan hoor, maar liever niet…
Wil er graag de tijd voor nemen om er iets speciaals en vooral persóónlijks van te maken!
Door de bekendheid die deze extra service steeds meer krijgt
wéten m’n klantjes dat 1 á 2 weken voorafgaand aan een gelegenheid langskomen loont.
Dit biedt perspectieven…
Voorbeeldjes?

Recent leverde ik een Cadeau voor een bruiloft.
Klantje kwam aanvankelijk voor een set champagneglazen á La Pécule.
Al pratend bleek dat ze ook een braadpan Cadeau zouden geven.
Resultaat?
Daags voor de bruiloft konden ze hun Cadeau ophalen:
een bedje van wit stro in het deksel met daarop de glazenset,
aangekleed en ineen verpakt conform m’n klantenserviceprotocol,
onder andere met wit tule.
Als kers op de taart wordt elk Kadootje gecompleteerd met een persoonlijk kaartje naar keuze!

Een oma wilde haar kleinzoon iets blijvends geven voor zijn eerste Kerst.
Ik mocht haar adviseren. In overleg werd dit het resultaat,
met op de achterkant een persoonlijke tekst van de oma…

Wordt me vaak gevraagd of het Winkeltje loopt?
Ja en nee.
In crisistijd een Winkeltje beginnen is eigenlijk gekkenwerk,
maar insiders weten dat dit Winkeltje wél mijn redding was en is.
Na één jaar (b)lijkt het onmogenlijk om quitte te spelen qua uitgaven en inkomsten,
ik bemerk groeiende oprechte belangstelling, veel complimenten én klandizie.
Daar put ik moed uit om dóór te gaan.
Wat de toekomst voor La PéCule brengt?
Géén idee.
Niemand weet immers wat de toekomst brengt…

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van harte welkom
@ Peulenstraat 251 in Hardinxveld-Giessendam

Lieve groetjes,
Pauline

SINTERKLAAS-ACTIES…

@ Facebook La PéCule: “Meneer Beer”

@ Het Winkeltje: t/m 5 december 2013
25% korting op àlle Ukkepuk- & KidsMeubeltjes!!!
Onder andere nog @ het Winkeltje:

Alle items uniek; weg = weg & op = op

*****

KADOSUGGESTIES voor de naderende decembermaand.

Items met tekst, óók stuk voor stuk uniek!
Een greep uit de collectie…

Kan op bestelling in kleur(en) en tekst naar keuze voor u gemaakt worden.
Zo ook de La PéCule ‘RaamGluurders’…

Unieke exemplaren!
Vindt dit te smal?
Twee aaneengesloten maakt één brede…

*****

Exclusiviteit @ La PéCule!

Naast persoonlijk voor u ontworpen en verzorgt drukwerk voor (jarige) bruiloften, happenings, gelegenheden & PR-doeleinden, scoren de alternatieve FotoLijstjes en PraatPotten leuk. Reden: het is allemaal niet alleen exclusief, maar vooral ook persóónlijk.

Meer La PéCule-toppers die u kunt bestellen zijn

Sfeer- & GelegenheidsHarten, BabyBalkjes, HuisnummerPlaatjes & meer
met uw eigen tekst en in de kleurstelling die u mooi vindt…

In feite kunt u het zo ‘gek’ niet wensen of het kan negen van de tien keer gemaakt worden!

 

Wel minimaal een week van te voren bestellen; drukwerk ruím van te voren…

Laat u gerust informeren @ hét Winkeltje aan de Peulenstraat 251 in Hardinxveld-Giessendam, uiteraard geheel vrijblijvend.

*****

Braderieverslag

Om klokslag 10.00 uur begon de dag met een flínke regenbui, dus sjouwden we alle (Kinder)Meubeltjes naar binnen. Maar: na regen kwam zonneschijn! Het waaide behoorlijk, maar het zonnetje bleef… Ideaal Braderieweer!

Had het zonder de La PéCule-crew deze dag níet gered. Zowel aan de Peulenstraat als ín hét Winkeltje leuke belangstelling; nieuwe, bekende en vertrouwde klantjes.
Lieve Corrie, Wendy & Kimmie: onwijs bedankt dat jullie er waren!

De dag vloog voorbij. Het was een geslaagde, goede en vooral gezéllige dag!
Voor herhaling vatbaar: heb de PR-crew in prinicipe alweer ‘geboekt’…
Ieder die @ La PéCule was: dank voor jullie belangstelling en klandizie!
Au Revoir?

*****

Aankondiging

Zaterdag 15 juni 2013 vindt de jaarlijkse Braderie plaats
@ Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam
Van 10.00- tot 17.00 uur is iedereen ook bij La PéCule van hàrte welkom!

BraderieAanbieding:
maar liefst 25% KORTING op àlle Ukkepuk- & KinderMeubeltjes!!!

*****

NIEUW @ La PéCule!!!

Ontwerpen en verzorgen van uniek, persóónlijk drukwerk
voor bruiloften, gelegenheden & happenings.
Inclusief bedankattenties, PR, relatiegeschenken.

Kom gerust naar hét Winkeltje en laat je informeren, een proeflay-out maken.

Uiteraard geheel vrijblijvend.
Kan op afspraak buiten de openingstijden.

*****

Eind mei 2013

De mannen van Barst glas- en schilderwerken, Peulenstraat 139 alhier,

hebben een stuk vakwerk geleverd 🙂

*****

20 Mei 2013

De afgelopen weken stond het pandje aan Peulenstraat 251 in de steigers voor een metamorfose.

Nu het huisnummer nog op een La PéCuleHart op de WinkelDeur en ‘t is af, helemaal in style…

*****
Moedertjesdag, 12 Mei 2012…

Wat was het een kadootje om o.a. deze “Alternatieve FotoLijstjes” op bestelling te mogen maken: van FotoPotje tot FotoPot of *PraatPot,
de tot nu toe al dan niet op bestelling verkochte exemplaren zijn een succes gebleken.
Tevreden klantjes en ontvangers, daar doe ‘k m’n hartstikke best voor…

*PraatPot?
Informeer gerust vrijblijvend naar wat dit inhoud, wat het doel hiervan is
en wat de talloze mogelijkheden zijn om een uniek en super-persoonlijk kunstwerkje te maken. Kan via mail of live @ hét Winkeltje.
De deur is nu ook op vrijdagavond ópen tot 20.00 uur!
Maandag, dinsdag en woensdag gesloten; dan werk ik in het Atelier of ben op speurneustocht naar originele materialen, leuke, mooie en oude spulletjes 😉

Au Revoir <3

*****

26 April 2013…

Vorige update is te lang geleden, komt vast doordat ik actualiteiten, nieuwtjes, wat nieuwe items en vindingen op de Facebook-pagina van La PéCule plaats.
Desalniettemin hoogtijd dat ‘k ook hier zo nu en dan info wil bieden,
een update dus…

Hét Winkeltje draait nu bijna drie maanden.

Ondanks dat het vorige en deze week stilletjes in de Peulenstraat én dus @ La PéCule was klaag ik zeker niet.
Nu de meest donkere dagen letterlijk langer licht worden ervaar ik wat meer energie.
Deze stop ik voor 120% in La PéCule: in klantjes en bezoekers, maar zéker zoveel in het Atelier.
Zo kunnen wekelijks nieuwe items of zelfs meubeltjes aan de collectie toegevoegd worden.

Anderzijds ervaar ik veel positiviteit van mensen in hét winkeltje en put ik uit het creeeren van nieuwe ideeen.

Ja, wonen en werken @ de Peulenstraat doet me goed.

Soms, àls het wat warmer weer is, kan ik genieten van alles om me heen.

Ook van het oude, idyllische kleine binnenplaatsje.

Het is zó on-Nederlands dat ook insiders zich in het buitenland wanen…

Het binnenplaatsje gebruik ik bij mooi weer om te gronden en lakken.

Zo kunnen de terpentine verfblikken ook weer ‘s open.
In het atelier werk ik uitsluitend op milieuvriendelijke basis.
Verder ben ‘k dankbaar voor de dosis creativiteit die me dagelijks gegeven wordt.
Zo kunnen een ‘PraatPot’ & ‘VertelVaas’ besteld worden.

De eerste is deze week opgehaald; een succes!

Wat dit is?
Dat leg ik je graag persoonlijk uit.
Biedt zoveel mogelijkheden, net als de gelegenheidsharten waarvan het basisHart opgebouwd kan worden.

Deze Harten, evenals het glaswerk met eigen tekstjes zijn gewild.

Mocht er een geboorte, verjaardag, (jarige) bruiloft in je agenda staan
of je bijvoorbeeld een stel dat gaat samenwonen willen verassen,
bestel je (tenminste) een week van te voren?

Dat was het voor nu, tot de volgende update?
Het volgende nieuwtje is al op komst, volgende week…
Au Revoir?

Pauline

*****

24 April 2013

Nu de WebWinkel veranderde in een heus Winkeltje koos ik voor een nieuwe PR- & KlantenLook: houten Harten & Hartjes uit eigen Atelier. Hét kenmerk van La PéCule!

Ook de KadoKaart & V.I.P.-Kaartjes zijn van gedaante veranderd.

Alles uniform en 100% à La PéCule…

De KadoKaart wordt ook in een andere, brocante lay-out aangeboden.
Smaken verschillen, maar zeker is dat je met een KadoKaart ook met een Kadootje buiten stapt!

TIP: geef een KadoKaart voor een jarige of zet ze op je verjaardagsverlanglijstje.
Kun je zélf kiezen…

Dit krijg je, inclusief de toelichting, bij besteding van € 50,-
en is, evenals de KadoKaart, onbeperkt geldig.

*****

24 Februari 2013, update…

Het is koud en guur buiten, het sneeuwt al de hele dag…

Na een dramatisch jaar en een periode waarin het niet zo goed ging met me geniet ‘k nu van m’n nieuwe, héle oude pandje.

Met name van hét Winkeltje en L’ Atelier P.C.

Vaak kom ik ‘s avonds boven in de living en denk dan: “Oja, híer is het óók leuk!”
Desondanks vertoef ik van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat beneden.
Is hét Winkeltje niet geopend dan in L’ Atelier P.C.”, nieuwe items gestalte geven.
Vooral niet stilzitten, maar bézig zijn. M’n hoofd leegmaken…

Hét Winkeltje (b)lijkt inderdaad m’n redding te zijn:
geeft de zo nodige afleiding en sociale contacten als de winkeldeur open is.

Niet te klagen over klanten en zéker niet over belangstellenden uit Hardinxveld-Giessendam, omgeving en zelfs van daarbuiten!
Wat mocht ik al veel warme, positieve en oprechte belangstelling ervaren…
Veel dank daarvoor, doet me goed, écht 🙂

Het uníeke concept voor zeer persóónlijk gerichte Kadootjes (b)lijkt aan te slaan:
klanten komen met op de Kado-ontvanger gerichte lieve, lekkere en/ of leuke, komische ‘boodschapjes’ en kiezen in hét Winkeltje een kleine of grote(re), blijvende Kadobasis uit.

Vervolgens ga ik aan de slag op de inpaktafel om daar een sfeervol verpakt Kado van te maken, mét een persoonlijk kaartje naar keuze!

Meer hierover onder: “Súper KadoService”.
Zónder ‘boodschapjes’ snuffelen & kiezen kan natuurlijk ook…

Tijdens de vele uurtjes die ik het Atelier vertoef staat de oeroude, nostalgische radio aan,
op de énige zender die het doet: Radio 10 Gold. Ook nu.

Vandaag heb ik een prioriteit gesteld: de website van La PéCule updaten,
want sinds de komst van hét Winkeltje is e.e.a. veranderd.
Met wat hulp van de websitebouwers hoop ik dat dit nog vandaag volledig gaat lukken,
ook het etaleren van nieuwe, exclusieve items…

Kijk- & leesplezier en Au Revoir in hét Winkeltje,
ook gewoon om even gezellig te snuffelen 😉
Geopend: elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00- tot 17.00 uur,
m.u.v. zon-, feest- en gedenkdagen.

Wélkom!

Warme, brocante groetjes,
Pauline

*****

1 Februari 2013

De opening van hét Kado & WoonWinkeltje: “La PéCule” is een feit!

Klik hier voor het krantenartikel uit het kompas
*****

December 2012
La PéCule back on air!

Volledig opnieuw herbouwd, alle informatie en Artikelen stuk voor stuk ingevoerd nadat de WebWinkel gehackt (!) werd.

Gelukkig is het archief hierbij bewaard gebleven, blijkt van onschatbare waarde…
Onwijs veel dank aan degenen die deze herstart mogelijk maakten!

Er is sinds oktober jl. veel veranderd, ook iets ten goede.
Dankzij m’n naaste familie heb ik een doel, waardoor ik wel door móet: een écht WoonWinkeltje!!!
Druk-druk-druk met de voorbereidingen, geeft inderdaad afleiding van m’n grote verdriet…
Ben heel dankbaar voor de vele warme reacties en hulp die aangeboden wordt, want (ook) dit kan ik niet alleen…

WoonWinkeltje in aantocht… Streefdatum opening: 1 februari 2013.

Tijdens dit vermaledijd zware 2012 heb ik mijn zegeningen leren tellen..
Het werd mijn mo(e)tto, om te ‘surviven’, een fictieve draad waarlangs ik mijn leven moet proberen verder te leven:

“Count Your Blessings…”

Tel je zegeningen…
Naast de La PéCule-Pagina @ FaceBook houd ‘k ook via deze “Nouvelles” alle belangstellenden & klantjes
op de hoogte van alle La PéCule-ontwikkelingen, óók van hét WoonWinkeltje in aantocht…!

Brocante groetjes,
Pauline

*****

Mei 2012

Langzamerhand gaan de verfblikken weer open en lukt het me steeds vaker om de kwast op te pakken.
Inmiddels een RetroKaptafel af, drie KinderKaptafeltjes en een SalonTafel in de kwast…
De komende tijd hoop ik met enige regelmaat weer nieuwe Artikelen toe te kunnen voegen aan de Collectie.

*****

22 Februari 2012

Ben omy geworden van kleinzoon

Alexander Jeevan…

Zijn roepnaam is Jeevan,

betekent

‘Leven’…

Een blessing in zeer, zéér donkere tijden.

*****

6 Januari 2012
Door een noodlottig ongeval is mijn zoon Alexander verongelukt.

Ons leven zal nooit meer hetzelfde worden…

Doe mijn best om adequaat op uw berichten en bestellingen te reageren.
Met de tijd hoop ik weer aan de slag te kunnen gaan om de Collectie uit te breiden.

U kunt hier de rouwkaart bekijken.

Pauline

*****
December 2011

Nieuw in de Collectie,

onder”Ukkepuk & KinderSpulletjes”:
BabyVerzorgingsArtikelen met toepasselijke Teksten!
Tenzij anders vermeld zijn dit nieuwe/ongebruikte Spulletjes.
Een originele creatieve vinding à La PéCule mét een educatief tintje…

*****
La PéCule KlantenKaart

Bij aankoop van Meubeltjes 1 paraaf; bij besteding boven de € 100,- 1 extra.
Een volle Kaart van 5 vakjes ontvangt biedt u € 25,- korting

op uw eerstvolgende Aankoop!
*Niet van toepassing op DécoDingetjes, afgeprijsde Artikelen & Kleding.

*****

2 December 2011

Wat een geweldige happening voor Boven-Hardinxveld, voor heel Hardinxveld-Giessendam en omstreken:
WinterBraderie op “De Buurt”!
Compliment voor initiatiefneemster Jessica die een ware mensenmassa op de been kreeg!
De La PéCule-Kraam stond aan het begin; was dringen om überhaupt de Braderie óp te komen…

Fijn om warm enthousiasme te mogen ontvangen over Kraam& unieke, veelal handgemaakte Spulletjes!

La PéCule-Meubeltjes & DécoDingetjes zijn al van Zuid-Limburg tot

Drenthe gegaan,
nu hopen we dat ook meer mensen uit Hardinxveld-Giessendam & regio de weg naar La PéCule gevonden hebben…
Van harte Welkom!

Kimmie, Alexander, Wendy & Roy: wederom super bedankt voor jullie hulp!!!
In m’n up had ik het ook deze zeer zeker niet gekund.

*****

18 Juni 2011

De La PéCule-Kraam was een succes!!!
Voornamelijk te danken aan het op- en afbouwteam: zoon Alexander & maatje Roy,
Mesdammes PR: schoondochter Kimmie & dochter Wendy,
de catering en last but not least aan de diverse sponsors!
Zij maakten een perfecte presentatie mogelijk: onwijs veel dank voor jullie vertrouwen, hulp en geweldige inzet !!!

Ondanks wind en regen veel belangstelling, waardering & complimenten voor de La PéCule-Kraam & Collectie. Hartverwarmend…

*****

La PéCule KadoTip?

Geen chocolade hart, maar een blijvend DécoHart of een DeurKrans (bij een) Kado geven?
Leuke KadoSuggesties onder “DeurKransen, DécoHarten &Zo”.

*****

4 Mei 2011
La PéCule-Artikel in plaatselijke krant “Het Kompas”

*****

23 April 2011

Revalidatie verloopt na de tweede schouderoperatie voorspoediger.
De creativiteit hoopt zich zodanig op in m’n hoofd op dat ‘k stiekem met één hand/ arm zo nu en dan alweer de kwast pak
Als de chirurg ‘s wist…

21 Maart 2011

(Tweede) schouderoperatie. Even uit de (restyle)running dus.
Verkoop kan gewoon doorgaan, zij het dat ik tijdelijk iets minder adequaat kan reageren. I’ll be back!

*****

12 Maart 2011
Artikel over La PéCule in AD “In & om het huis”

La PéCule: van luier tot sluier & daarna

*****

Op 30 december 2010 is WebWinkel La PéCule ‘gelanceerd’.