Autobiografie ‘Abrupt Gestopt’

 


***
Samenvatting

Nadat het aardse leven van mijn eenentwintigjarige zoon Alexander abrupt stopte ontstond dit ‘rouwdagboek’.
Terwijl het verdriet uit de bakstenen van mijn huisje stroomde, vonden mijn vingers als vanzelf elke ochtend het toetsenbord. Het schrijven en delen via Hyves, steun van lezers en uit een ‘Bijbels Dagboek’ hebben mij mede geholpen om te overleven met een verbrijzeld moederhart.

Wanneer je mijn uitnodiging aanneemt om negen maanden lang in de rouwtrein mee te rijden, beleef je mee dat níets in het leven vanzelfsprekend is, dat het écht mogelijk is om ‘op te staan’ uit het aardedonker en er altijd lichtpuntjes zijn. Als ik vijf jaar na het abrupt beëindigen van mijn dagboek ‘terugkeer’, zullen zelfs sceptici er niet omheen kunnen dat wonderen bestaan en er meer is tussen hemel en aarde…

Flashbacks van Alexanders tumultueuze maar veel te korte leven en de beleving, gevoelens en emoties van zijn ‘kleine moedertje’, nemen je negen maanden lang mee. Mijn innigste wens zou zijn dat dit alles niet geschreven had kunnen worden, maar het ís geschreven, omdat…
… omdat het is gebeurd.

Ik heb postuum aan Alexander beloofd dat mijn rouwdagboek een boek zou worden. Zes jaar na die vermaledijde 6 januari in 2012 is het me uiteindelijk gelukt en is het
boek een feit. Ik draag het op aan mijn enige zoon, een bijzondere very charming young man met een onaardse energie, opdat hij gekend en nooit vergeten wordt.

Hoe kun je iemand vergeten die zó veel herinneringen achterliet…

***
Het boek

Het is zowel letterlijk als figuurlijk een zwaar boek met een Alexander-waardige, stijlvolle hardcover
Het heeft 559 pagina’s en aangrijpende fotokaterns.
Formaat: 17 x 24 x 4cm
ISBN 978-90-827922-0-1

Verkrijgbaar

Na de officiële boekpresentatie op 30 januari 2018, dat is sinds 1990 Alexanders geboortedag,
is het boek verkrijgbaar in de winkel bij La PéCule en via de webshop op deze website.
Prijs: € 25,-
Ex eventuele verzendkosten.