DagboekBoek ‘Abrupt Gestopt’

DagboekBoek

Insiders en volgers weten het, maar voor wie het nog niet weet…

In de nachten nadat mijn zoon Alexander verongelukte sliep ik nauwelijks. Ik las condoleances, onder andere op Hyves. In een waas reageerde ik met slechts drie woordjes op een vraag in ‘het witte vakje’. Daarop werd gereageerd, waarop ik weer reageerde. Zo ontstond mijn dagboek waarin ik mijn verdriet van me af schreef en deelde, elke ochtend, negen maanden lang. Het aantal volgers dat ‘in de rouwtrein mee reed’ en meeleefde met het rouwproces en alles wat mis ging groeide enorm. Van bekende tot totaal onbekenden. Van moeders die ook een kind verloren tot mensen die nog ‘compleet waren’ maar lieten weten door mijn dagboek meer dankbaar te worden voor de kleine dingen in het leven. Nadat mij voor de zoveelste keer geadviseerd werd om het dagboek uit te geven ging ik daarover nadenken.

Postume belofte

Na ongeveer vijf maanden dagboek beloofde ik mijn zoon postuum dat ‘zijn kleine moedertje’ er voor zou zorgen dat hij gekend en niet vergeten zou worden en ik mijn dagboek als boek uit zou geven. Ooit. Gelukkig verbond ik geen tijdpad aan die belofte, want pas vijf jaar nadat het dagboek abrupt stopte ben ik nu in de fase dat het manuscript professioneel geredigeerd wordt en vervolgens naar een uitgever gaat. Tien keer heb ik me door de inhoud heen geworsteld, elke keer koste een jaar van mijn leven. Je leven staat stil als je een kind verliest, je leeft en beleefd niet, niets. Als ik geen dagboek bijgehouden had, had ik dit boek nooit kunnen schrijven. Ondanks het verdriet, de pijn en de leegte is de inhoud waardevol. Aan de reacties destijds te merken niet alleen voor mij…

De datum

Het is mijn streven om het boek op de geboortedag van Alexander, vanaf 30 januari 2018 aan te bieden in de winkel en via de webshop en wellicht op meer punten. Het wordt geen standaard maar een vrij fors boek. De prijs zal daaraan gerelateerd zijn, richting € 25,-  Het is mogelijk om via een mail naar info@lapecule.nl een exemplaar te reseveren.

Rouwdagboek van een moeder

Op deze manier je kind iets voor zijn geboortedag geven wíl je niet, maar het is in ieder geval iets…

Ik houd jullie op de hoogte,
Pauline