Het roer om

Na drie jaar véél ‘handmade’ items uit eigen atelier in de winkel kwam ik in 2016 tot de conclusie dat dit geen zoden aan de dijk zet en het roer om moest: er begon een vernieuwend businessplan te borrelen. Feitelijk werd het een soort herhaling van hoe ik destijds gecharmeerd raakte gecharmeerd raakte van de verf, want ook dit kwam als manna uit de lucht met een sterke drang om het merk ‘in huis te halen’. Dat werd met stip Clayre & Eef!

Ook ditmaal duurde het ruim driekwart jaar voor ik overging tot realisatie en dat werd een hele escapade. Allereerst moest de winkel leeg, het meubilair uitgezonderd, daar gingen de prijskaartjes vanaf. Zo ontstond een ‘nieuwe’ winkel met een interieur dat klaar was om op een gezéllige, representatieve manier een leuke Clayre & Eef-collectie aan te bieden. Ondertussen waren de contacten met Clayre & Eef dusdanig dat de eerste orders uit konden. Tjonge, wàt een moeilijk klus: keuzes maken uit zoveel leuks!

De planning was strak, maar precies op tijd voor de levering van de eerste paletvracht. Uitpakken was een hele klus. Daarna alles stuk voor stuk prijzen, rekenen met codes en formules, maar ook dat lukte op tijd.

De eerste vracht was een twee in een order en deze had ik behoorlijk onderschat, zeker bij een temperatuur van zesendertig graden.

Al met al biedt La PéCule nu een gave collectie voor het hele huis: van living, tot keuken en badkamer, tot verlichting, tal van trendy nuttige hebbedingetjes en tè leuke kadootjes al vanaf een paar euro! Zo ging het roer om in juli en augustus 2016. Een nieuwe weg: een shop in shop, nu hopen dat het een góede weg blijkt te zijn.

Clayre & Eef bij La PéCule

La PéCule nieuwe style

Begin december 2017 stopte ik, vrij onverwacht, abrupt met de verkoop van Annie Sloan-verf. Doordat mij een paar maanden daarvoor ‘La PéCule BODYWEAR’ al aangereikt was kon ik een supersnelle doorstart maken. En dat was nódig, want geen La PéCule-winkeltje is geen Pauline…

Het merk Clayre & Eef is mij te lief en veelzijdig om mee te stoppen. Dat zeker niet! Het is, in een aangepast vorm, een sfeervolle aanvulling op de BODYWEAR.

Veranderingen in de collectie 

Serviesgoed en keukentextiel verdwijnen uit de collectie, evenals -met alle respect- ‘het kleine prulspul’. Dat pas niet in het nieuwe concept en er is bovendien geen ruimte meer voor Wat (voorlopig) wel blijft…

Interieur & verlichting

Sfeer wordt bepaalt door verlichting

In de winkel, die in het nieuwe concept ruimer is en helemaal doorloopt tot en met achterin het pand, blijft sfeerverlichting van Clayre & Eef een rol spelen. Wat minder met het accent op brocante, romantische maar meer op trendy, stoere en exclusieve exemplaren. Het aanbod van Clayre & Eef is omvangrijker dan ik een mooie plaats kan geven, maar Va via onderstaande aanwijzingen kun je zelf ook shoppen bij Clayre & Eef. Je vind er ook een prachtige collectie Tiffany-lampen!

Klokken

Je zou enigszins kunnen stellen dat ik een soort van ‘klokkentik’ heb en in de winkel is ook zeker vraag naar klokken. Je vindt bij La PéCule nieuwe style de exclusievere varianten, gróte ook en roestige. Een klok is nu eenmaal een must have in een interieur!

 

   

Knuffels & Kids

Knuffel en (kraam)kadootjeshoek

Zolang de ruimte voor en de groei van de BODYWEAR zich daarvoor lenen zul je gelijk rechts bij binnenkomst een ‘knuffel- en (kraam)kadootjes’vinden. De lieverdjes van Clayre & Eef zijn superzacht kwaliteit en hebben, net zoals poppen, kabouters en trollen, zulke karakteristieke snoetjes.

Silverlook tandendoosjes!

Origineel om als (kraam)kadootje te geven!


Tekstborden, kussentjes
en nostalgische wandkaarten

blijven voorlopig ook in verschillende varianten.

Er is ook een rendier- en keukenvariant als wanddecoratie.

Kado’s

Zo kan ik nog een poosje doorgaan, maar ik nodig jeuit om eens een kijkje te komen nemen. Wat buiten op de markies staat: exclusief kado- en woonwinkeltje, blijft dus naast de BODYWEAR actueel. Alsof lingerie of een behaaglijk huispak al geen kadootje op zích is! In principe zijn alle Clayre & Eef-items kado’s en die pakken we met zorg gezellig voor je in.

La PéCule Kadobon

Vind je het lastig om voor een ander een keuze te bepalen?
Geef een La PéCule Kadobon met het gewenste bedrag.

Zelf jarig of je kind(je)?
Vraag La PéCule-Kadobonnen!

Als gever of ontvanger KadoKaarten bij elkaar legt is wat groters kiezen een optie.
Goed idee?
Uiteraard wordt een Kadobon ook gezellig verpakt!

Kastknopjes

De exclusievere collectie kastknopjes, haken en grepen.

Kortom
Er was, is en blijft Clayre & Eef-collectie bij La PéCule!

Industriële kast van Clayre & Eef, verkrijgbaar/ te bestellen bij La PéCule

Braderie-actie Clayre & Eef

Het serviesgoed, keukentextiel, de dienbladen, toilet- en badkameraccessoires, kleinere sfeer-items, deco’s en hebbedingetjes en meer van Clayre & Eef gaat tijdens het eerste half jaar van 2018 uit de collectie verdwijnen. Op de jaarlijkse braderie hier in de Peulenstraat is een VIER halen, TWEE betalen-actie gepland voor alles dat over is! De braderie is half juni, meer concrete info volt ruim voor die tijd in een column, op La PéCule Facebook en Instagram.