Historie

Tegenwoordige tijd
die ook al verleden tijd is
en verleden tijd

Een stukje toonbankhistorie

Links de oorspronkelijke toonbank. In maart 2015 onderging deze een rigoureuze metamorfose en in 2017 weer…, inclusief échte oldie-kassa!
(Die niet optelt, maar ‘ze’ hóórt hier gewoon.) Hoe en waar de toonbank in La PéCule nieuwe style staat? Kom maar kijken, snuffelen en shoppen!

Handmade nostalgie

De laatste exclusieve ‘handmade’ items uit eigen Atelier prijken 

Geschiedenis

Onderstaande was inmiddels geschiedenis, maar omdat het een wezenlijk begin was van wat nu La PéCule geweest is heb ik het verfverleden gemixt met de inmiddels helemaal verleden verftijd zodat het niet verloren gaat op de website.

Gerestylde Meubeltjes
Anno 2007

Het proces van oud naar nieuw.

Alle Meubeltjes worden met zorg ingekocht en zo perfect als haalbaar volgens ‘het schildersgilde’ gerestyled. Zorgvuldig hand- & kwastwerk! Na eventuele reparatie begint het (akelige) schuren en amoniac-behandelingen (bah!). Dan de grondverf- en vervolgens twee lagen aflakken, met een droogtijd van telkens ca. vierentwintig uur. Achteraf leuk om te zien hoe een geheel eigen La PéCuleStyle groeide.

 Ik werk met verf op terpentinebasis, (oooh, die stank!), veelal zijdeglans in roomwit, wat later ook met off white in afwisseling met hoogglans en nog  later ook een matte witte trend. Omdat ik in de breedste zin des woords graag met kleuren speel combineer ik met het trendy taupe en zwart. Zo ontstaan mooie Meubel- & DécoLijnen waarvan de Items perfect op elkaar afgestemd zijn.

Voor Annie Sloan, met terpentine verf, nog in de tuin van het vorige ‘Uitstel van Executie-huis’.

Vanuit de tuin naar binnen voor de styling en dan naar het ZolderWinkeltje

Anno 2013

En dan….
… kom ik in aanraking met Annie Sloan-verf en gaat er een hele nieuwe, gewéldige verfwereld open. Deze verf is op waterbasis, droogt binnen een half uur en dekt nagenoeg alle materialen én schuren en gronden verleden tijd! Hoe verrassend is dat?

Al met al bruist La PéCule van creativiteit.
“Als mijn handen mijn hoofd bij konden houden en de klandizie zou blijven toenemen, kan ik wel een tweede Winkeltje openen!”
Een nieuwe toekomstdroom is ‘geboren’…


Tè leuk om met verschillende kleuren, verftechnieken en découpage te werken

Geheel eigen La PéCule-style

Als de Meubeltjes strak, dan wel brocant in de verf staan worden ze ‘aangekleed’. Voorheen gaf ik een voltooid item vaak een naam, maar sinds Annie Sloan mijn verfkwast beheerst werk ik meer en meer met diverse verftechnieken, kleurencombinaties, old looks, sjabloneren en découpage. Zo wordt een sfeervolle en geheel eígen La PéCule-style ‘geboren’. Omdat ik graag zo dicht als mogelijk bij mezelf wil blijven, bezoek ik géén conculega’s. Onbewust doet een brein impressies en ideeën op en dat vind ik dus niet wenselijk, omdat dit ten koste zou gaan van de exclusieve La PéCule-identiteit! Als een item af is volgt na de styling, het fotograferen en het resultaat op Facebook, Pinterest, Twitter en/ of Instagram etaleren, zodat een ieder kan zien wat La PéCule zoal sjouwt en creëert.

Hits voor Kids met bijpassende Spulletjes

Een Ukkepuk & KinderLijn is geweldig leuk om te creëren!
Als een kadootje om te kunnen doen: Meubeltjes en nuttige DécoDingetjes creëren die qua kleurstellingen en style perfect op elkaar aansluiten.

Nostalgie: het zolderwinkeltje van 2009 t/m 2012…

Hits voor kids

In de nieuwe style:
La PéCule BODYWEAR
is voor dit alles geen ruimte meer.
Ik heb mijn oude liefde ‘mode’ weer teruggevonden en dat past me als een maatjas.