Resultaten van La PéCule

Resultaten en mogelijkheden met Annie Sloan-verf.
Kijk- en inspiratieplezier!

Pauline.

Maak van een oude kinderstoel een ‘nieuwe’ met Annie Sloan-verf!

Voor deze kinderstoel gebruikte ik Pure White met Paris Grey. De stoel is afgewerkt met Annie Sloan Lacquer, op het blad drie keer een dun laagje. Het berensjabloon en ‘voetjes’ zijn getamponneerd met Graphite.

De sjablonen zijn verkrijgbaar in de winkel

Laat je (klein)kinderen Annie Sloanen!

Annie Sloan-verf is milieu- en kindvriendelijk, dus waarom niet? Het is goed voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen, motoriek en creativiteit.

Kringloopscore

Ik kocht voor € 1,75 een oerlelijk schilderij bij de Kringloop. Hiermee liet ik mijn kleinzoon, toen nog geen drie jaar, Annie Sloan-kleurtjes uitkiezen en hem zijn gangetje gaan. Met een beetje begeleiding en hulp van omyja werd dit het resultaat. Of het te koop is? Nee, voor geen goud!

Voor alle leeftijden

Ook tieners zullen trots zijn op hun eigen resultaat en zullen dit naar alle waarschijnlijkheid mee nemen als ze op zichzelf gaan wonen, te zijner tijd…

Tip

Verf datum, naam, leeftijd en een hand(je) onder- of achterop voor een nóg persoonlijker tintje.

Leren Fauteuil

Het vergeelde leer was al lang een doorn in mijn oog. Op een moment dat ik verdriet had en nog bóós was ook, was de stoel de klos! Met een flínke Annie Sloan-kwast (no. 14, die gaat lekker snel) ging ik het leer te lijf. Binnen een uur had ik een ‘nieuwe’ fauteuil in een frisse Pure White-tint!

Het kwam goed uit dat de winkel vier dagen open was; zo kon de verf góed uitharden en hechten. Daarna heb ik behoedzaam en zorgvuldig Clear Wax in elke minimeter verf gewreven en direct daarna de overtollige Wax verwijderd.

Voorwaarden voor het verven van leer

Kwalitatief goed, écht leer dat strak gespannen is. Zorgvuldig afwerken met Annie’s Clear Wax, de overtollige Wax verwijderen. Als de Wax niet meer ‘klef’ voelt is de fauteuil, en elk ander item, klaar voor gebruik.

Nepleer?

De voorwaarde van strak gespannen blijft, maar als het item rijp is om de woning te verlaten is het een poging waard. Zeker als het bijvoorbeeld om een stoeltje voor de sier gaat, want dékken doet Annie Sloan-verf wel!

Stof verven

Als we nieuwe kleding kopen zit daar een materiaal- en waslabel in, helaas is dat bij stoffen meubels en gordijnen niet zo. Als je het materiaal niet weet is het gokken. Des te meer synthetische ‘meuk’ in de stof zit, des te kleiner is de kans op het hechten van de verf.

Queen Ann-fauteuils

De houten frames van de fauteuils zijn geverfd in French Linen, de stof met Aubusson Blue (foto’s hierboven). De stof is vooraf met een héét sopje schoongemaakt om vuil- en vetvlekken te verwijderen en direct daarna lós met de kwast!

Stof moet vochtig zijn om de verf goed te kunnen verspreiden. Sowieso is het raadzaam om de verf extra te verdunnen met water. Dan nog heb ik bij het verven van stof in de ene hand de kwast, in de andere de plantenspuit. Naar gelang kleurbehoefte aantal lagen verf aanbrengen; ik houd het doorgaans op twee.

Afwerking

Om de stof minder kwetsbaar te maken heb ik de stof afgewerkt met Annie Sloan Clear Wax.

Let op:
vóór je gaat Waxen moet de stof door en door droog zijn!
Pas als de Wax niet meer ‘klef’ voelt is de stoel klaar voor gebruik. De verf geeft dan níet meer af.

Als je stoelen hebt die op de nominatie staan voor het grof vuil of de Kringloop is het de moeite van het doen waard!
En, zoals bij al het Annie Sloanen: je word er blij(er) van…

De trap

Een nieuwe trap in  een anno 1777-pandje kan écht niet, dus gaf ik trede voor trede een ‘old look’ met de Annie Sloan-kwast en verschillende verftechnieken. Ik ben er content mee. ‘And so was Annie herself’ toen ze de foto’s zag!

De keuken

Inmiddels de derde keuken sinds ik hier woon: bij mijn intrek in het pandje was de keuken vergeeld 2001, níet mooi! Toen ik eenmaal de Annie Sloan-slag te pakken had verfde ik de keuken met een mix van French Linen en Coco, mooier! Op dat moment wist ik al dat het geen blijvertje was zo…

Goed een jaar later had ik de inspiratie voor wederom een ‘nieuwe’ keuken. Simpel: góed schoonmaken en hoppa! gaa-aan met de Annie Sloan-kwast! Ditmaal had ik er goed over nagedacht met dit als resultaat. Misschien wat druk door de sjablonen, maar er zit systeem in en ik heb mij gehouden aan een strak kleurenpallet.

Twee jaar later ben ik er nog steeds content mee en als ik dat niet meer ben… Raadt maar!

Prettige bijkomstigheid van oververven

Als je van een brocante doorleefde look houd is dit je kans! Als je niet overal even dekkend verft, blijft de onderliggende kleur hier en daar zichtbaar en dat geeft een gaaf effect!

Verft je kwast te dekkend? Dan schuur je op de randjes en waar je dat wil de bovenste laag verf door. Succes!

De Pantry
Witgoed, metaal Annie Sloanen

De pantry, het keukentje, achter de winkel leek wel een wasserette met al dat witgoed. Koud, steriel, dus jawel: een Annie Sloan-metamorfose, inclusief koelkast, wasmachine en droger!

Kleuren

Ik heb hier alleen maar ‘geklooid’ met kleuren en verftechnieken om een zacht, lieflijk resultaat te krijgen dat geleefd oogde en dat is gelukt (want het is nog steeds zo…)!

De kabels en leidingen boven het witgoed zijn keurig weggewerkt met een geAnnieSloande plank. Zowel het witgoed als de plank heb ik afgewerkt met Annie Sloan Lacquer. De materialen hadden geen risico op ‘bloeden’ dus kan dat en het werkt sneller. Ik zeg: “Keurig, aanzienlijk sfeervoller” 

Erfstuk
van een bijna 100-jarige…

De ene dag binnen in het Atelier, de andere dag in een trendy look op de brede trap van het Atelier naar de winkel.

Werkwijze

Omdat dit een oude secretaire betrof reinigde ik twee keer grondig met een warm St. Marc-sopje. Vervolgens twee laagjes geverfd in mijn favoriete mengsel van Old White met wat Scandinavian Pink. Voor een zacht contrast verfde ik de binnenkant met alleen Old White. Dit ‘bloede’ licht, maar ik liet dat zo.

‘Try out’

De binnenkant van de klep was bekleed met ‘biljartlaken’, je weet wel: van dat groene spul dat ook in oude besteklade’s zat. Jawel hoor: na drie keer verven kreeg ik, met behulp van de plantenspuit, het ‘groensel’ eronder.

Afwerking

Omdat dit een oud meubel (met risico op ‘bloeden’ van het hout) betreft heb ik het afgewerkt met Clear Wax. Direct na het verwijderen van de overtollige Wax heb ik hier en daar wat vegen Dark Wax aangebracht. Het houtsnijwerk op de klep leende zich perfect om ook met Dark Wax te bewerken. Soms is dat even schrikken omdat de Dark en Black Wax zeer geconcentreerd zijn, maar bij teveel veeg je er gewoon weer Clear Wax overheen tot je het gewenste resultaat bereikt.

Getest voor een klant

Foto onder

Ik ben nooit klaar met Annie Sloanen, yeah!

(Mahonie) houtlook met Dark Wax

Voor deze test was een tussenlaagje nieuwe verf nodig. Dit omdat de Dark Wax voor een houtlook direct ín de poreuze verf gewreven moet worden. Na 24 uur heb ik nog een keer herhaald. De overtollige Wax direct verwijderen, anders duurt het uitharden eeuwen!

Later ontdekte ik dat een laagje Clear Wax óver de houtlook sneller uithard. Een klus, maar dat had ik over voor het fraaie, contrasterende resultaat én de desbetreffende klant!

Oudje

Zó mooi worden ze niet meer gemaakt, helaas… Als je nog dergelijke items kunt scoren ben je spekkoper! Met Annie Sloan-verf creëer je er gave, trendy items van.

Voor dit ‘dotje’ koos ik voor mijn favoriete kleur: Old White als hoofdkleur en wat Scandinavian Pink om het tot een mooie, zachte zalm-/ perziktint te mengen. Ik heb deze kleur: ‘Paradise’ genoemd…

Omdat ook dit kastje óud is heb ik het afgewerkt met Annie Sloan Clear Wax (dus níet met Lacquer, want dit verhoogt de kans op ‘bloeden’ van het hout aanzienlijk).

Henri Deux-buffetkast

Ik kocht deze al in augustus 2014 op, maar heb mij geruime tijd achter de oren gekrabd om aan restylen te beginnen. Dat had te maken met de kleurkeuze, met de uiteindelijke bestemming en ja, ook met de enorme omvang.

Inmiddels weet ik beter: gewoon begínnen. Annie Sloanen gaat zó snel! Het ‘Henri Deux-gevaarte’ zou de nieuwe winkelkast worden, veel ruimte voor verfopslag en dat is nodig als je altijd alle verfkleuren en aanverwante producten op voorraad wil hebben.

Actie

Op een mooie zomerdag ben ik gewapend met ladder, emmer sop en doeken, Annie Sloan in de kleur Versailles, kwasten, doekjes én de plantenspuit naar *locatie Damstraat ‘verhuisd’ voor de mega-metamorfose.

*N.a.v. RTL4 Uitstel van Executie zijn de twee pandjes aan de Damstraat eind 2016 opgeheven;
ik hóóp dat een betere Workshop- en Restyle-locatie mij in de nabije toekomst voor de voeten komt.

Enfin, “Aan de slag Van Dijk!”
Jawel een hele klus, maar zo keigaaf om te doen. Nadat er drie emmers bruín water uit de kast kwamen was het verven een verademing: gelijk resultaat! Omdat ik besloten had de oude look van de kast te behouden, heb ik bewust één keer níet dekkend geverfd. Supergaafff!

Het hele gevaarte in de Clear Wax wrijven was dan wel weer een ding… Gelukkig hebben we daar de Annie Sloan Wax Kwast voor, want deze klus vol houtbewerking zou me met doeken niet gelukt zijn.

Inmiddels prijkt de kast al geruime tijd in de winkel, als één van de Annie Sloan-voorraadkasten. Daarnaast is de kast bijzonder nuttig om klanten deze verftechniek te laten zien en uit te leggen.

Wist je dat…

… Annie Sloan ook Fabrics – Stoffen biedt die stroken met haar verfkleuren?

Bovenstaande foto: links Annie Sloan-stof met o.a. bijpassende verfkleur Versailles en rechts de Henri Deux-kast ‘in wording’

Le Vitrine

Deze vitrinekast heb ik net voor de opening van de winkel, eind 2012, gescoord. ‘Ze’ is best bijzonder door de ruitjes over de hele hoogte aan drie zijden. Ook een score die ik nooit weg wil doen. Ik kocht de kast al wit geverfd op, maar met Annie Sloan kwam steeds meer kleur in de winkel. Bij ‘Le Vitrine’ koos ik voor de kleur Antoinette, een prachtige bleek oudroze kleur.

Binnenkant en afwerking

Voor contrast en diepte-effect verfde ik de binnenkant met een mix van 1 : 1 Old White en Pure White. Omdat de kast al eens was geverfd met terpentineverf was er geen risico op ‘bloeden’ van het hout. Dit maakte de keuze voor de afwerking van de verf eenvoudig: Lacquer. Omdat dit dun is en gewoon met kwast(je) of roller opgebracht kan worden, was ook dit zó gepiept!

Let op

Als je iets met Lacquer afwerkt zorg er dan voor dat je in dunne laagjes werkt, geen druipers krijgt, ‘knoeisel’ direct wegwerkt en je kwast of roller direct na gebruik góed uitspoelt. De Lacquer wordt echt kneiterhard!

De kuif

Het duurde even voor ik wist wat ik met de kuif van dit juweeltje zou doen. Op een gegeven moment ontstond het gewoon, al doende. Het principe van Annie Sloan met de drie D’s: je Ding Durven Doen.

Antibes Green is misschien een niet direct voor de hand liggende kleur, maar je kunt er prachtige groentinten mee mengen. In dit geval met Pure White en een béétje Graphite, wrijvend met een vochtig stuk papier…

Het Harmonium

Zo nu en dan zijn klanten mij zo gunstig gezind dat zij items aanbieden, zo geschiedde ook met dit harmonium. Volgens een kenner een antiek exemplaar en het werkte ook nog! Het heeft reuze gezellige momenten in de winkel gebracht, maar het moest in voorjaar 2016 helaas het veld ruimen wegens ruimtegebrek voor de nieuwe opzet van de winkel: Annie Sloan-interieur met Clayre & Eef-collectie!

Primer Red

Dit is de oudrode Annie Sloan-kleur waarmee ik het Harmonium restylde. Dit leek vooraf ook een hele klus, met name door de vele randjes en hoekjes, maar al met al viel het best mee. Het ‘hebbekwastje’ (Annie Sloan Flat Brush S) en de Wax-Kwast hebben mij ook hier geweldig geholpen!

Uiteindelijke kleur

Op de foto boven, linksonder zie je goed wat het verschil is tussen wel en niet afwerken cq. Waxen: de Clear Wax brengt de kleur naar boven, maakt de verfkleur intenser. Na het uitharden van de Wax is de verf bestand tegen stootjes en krasjes, zal dit meubel net zo slijten als een nieuw en kan het met een vochtige doek afgenomen worden.

Meidenkast

Deze aanvankelijk grenen, simpele Meidenkast werd met haar Annie Sloan-look ‘one of my favourites’. Met name de zelf opgekitte hartjes, waarin ik met Annie Sloan Découpage roosjes aanbracht, maken de kast voor mij bijzonder…

Tip

Als je de binnenkant ook verft kies dan voor een contrasterende kleur, dat creëert diepte.

Buikkastje

Een erfstuk, oud en snoezig klein. Binnen een mum van tijd getransformeerd tot een trendy poppendotje! Voor de buitenkant koos ik Annie Sloan-kleur CoCo, voor de lades, van onder naar boven: Paloma, Antoinette, Emile.

Waarom zou je alle lades in dezelfde kleur verven? Ik heb de binnenkant van de lades ook in dezelfde kleuren geverfd, jammer dat ik de zijkanten vergat: zo leuk als je een lade open doet. Dat ga ik nog ‘s dóen…

Riet en rattan verven?
Geen probleem!

Góed schoonmaken, ontvetten en Annie Sloanen maar. Met een schuurpapiertje creëer je een gave ‘old look’. Deze stoel is van oud hout, dus afgewerkt met Annie Sloan Clear wax, leuningen een extra laagje na ca. 24 uur

Tegels verven?
Ook geen probleem!

Annie Sloanen is echt tè leuk hè!

Werkwijze

Als de tegel glad is eerst opruwen; Annie Sloan-verf zal wel dekken, maar geen grip hebben om goed te hechten. Góed schoonmaken, twee laagjes Annie Sloanen en bij voorkeur afwerken met Clear Wax. Als de tegels ruw(ig) of goed opgeruwd zijn kan afwerken met Lacquer ook.

In verband met regelmatig schoonmaken de verf tenminste twee laagjes Clear Wax of Lacquer geven en altijd reinigen met een vriendelijk schoonmaakmiddel.

Metaal verven?

Het wordt misschien eentonig, maar ook dat is geen probleem: gewoon Annie Sloanen! De werkwijze is gelijk aan die van tegels (hierboven).

Stapelen
Doe eens iets ongewoons…

Je hebt vast al gemerkt dat ik nogal eens stapel. Een gewoonte die geboren is uit ruimtegebrek en het feit dat ik moeilijk afstand kan doe van eigen creaties. Weet je, in geen enkele wet of boek staat geschreven dat bijvoorbeeld een kaars in een windlicht moet of dat nachtkastjes links en rechts van een ledikant moeten staan. Toch? Dus gewoon mee ‘klooien’, hihi.

Creëer een stilleven van droogbloemen, waardevolle items, erfstukjes, een fotolijstje of dergelijke ín een windlicht of stapel twee nachtkastjes op elkaar in de hal: een handig opbergkastje voor handschoenen en ander klein spul.

Stapelen

Foto boven

Twee afzonderlijke kastjes die weinig meer gemeen hadden dan de breedte en de diepte. Verven in dezelfde kleur(en) en verftechniek verbind beide kastjes tot één hoger kastje met meer ruimte, in dit geval voor de Aloe Vera-producten.

Stapelen

Foto onder

Deze nachtkastjes kreeg ik van een klant. Een goed voorbeeld van glad materiaal: superglad mahoniehout. Dit moest absoluut eerst opgeruwd worden, anders krijgt de verf geen grip.

Braderie 2016

De kastjes zijn op de Braderie hier voor de deur door mijn hulp en toeverlaat Anneliek en mij gerestyled, in stereo, tegenovergesteld. Ze kregen op elkaar gestapeld de functie van KwastKastje in de VerfSalon. Alweer tè leuk én handig!

*****

Commode

Nee hoor, ik verf de lade’s niet in dezelfde kleur; spelen met kleuren is juist zo leuk! Een subtiele sjabloon geeft ook hier en daar geeft karakter. De achterkant werd hier ook een voorkant d.m.v. Annie Sloan-Sjabloon ‘Roses’.

Functie

De commode deed een tijd dienst als demokast in de winkel. De omvang en de lades vormden qua kleuren alle basic verfkleuren van Annie Sloan op een rij. Van de achterkant maakte ik ook een voorkant door het Annie Sloan-sjabloon Rose een aantal keren aaneen te tamponneren. Op de bovenkant was afwerking met zowel de Clear Wax als de Lacquer te zien en voelen.

Nieuwe functie

Sinds de Clayre & Eef-collectie doet de commode dienst als winkelkast, mét de bijbehorende nachtkastjes er bovenop gestapeld!

Clayre & Eef in een Annie Sloan stapelkast

*****

Spiegels

Van oude spiegels creëer je trendy ‘nieuwe’ met kleuren die in je interieur passen. In de winkel staan vaak gerestylde exemplaren die aangeboden worden, vraag er gerust naar.

Tè leuk

Wat extra tè leuk is aan het Annie Sloanen van spiegels, kozijnen, kastruitje en zo? Je hoeft niets af te plakken, want als de Chalk Paint droog is krab je de verf er zó af met een verfkrabbertje!

Let op: Wax en Lacquer die buiten de lijntjes gaat wél direct schoonmaken met een vochtig doekje!

Tip

Nét als je plantenspuit altijd een pakje ‘Wetties’ bij de hand hebben tijdens het Annie Sloanen. Kost ca. een eurootje in de supermarkt.

Klooien en spelen met kleuren en (verf)technieken

Een ‘stapelmeubel’ als dit leent zich bij uitstek om creatief te zijn met verfkleuren, sjabloon en Découpage. Leef je uit! Hier heb ik als hoofdkleur Old White gebruikt in combinatie met French Linen en wat Antoinette op het kleine vakkenkastje links.  De bovenste kastdeurtjes zijn opgeleukt met Annie Sloan Découpage, waarin het lichtroze mooi terugkomt…

Samenhangend geheel creëren

Dit 3-delige setje was een bij elkaar geraapt ‘zooitje’, maar nu niet meer! Door gelijke verfkleurcombinatie betrek je de verschillende meubelstukken bij elkaar.

Kleurenkeuze

Ik mag graag het onderstel van een tafel of kast in een andere kleur verven dan het blad. Hier is het onderstel geAnnieSloaned met Old White, voor het blad en beide krukken heb ik gespeeld met French Linen en Paris Grey.

Tafelblad

Het tafelblad was van zéér glad mahoniehout, dus dat heb ik dat eerst opgeruwd voor de hechting. Daarna heb ik wat dikkere verf met structuur opgebracht, dat geeft een meer stoere look.

De krukken zijn afgewerkt met Lacquer (nieuw, blank hout), de tafel met Clear Wax. Dit verschil zie je niet of nauwelijks.

Brocant Kinderbankje

Dit bankje is opgevrolijkt met de keuren die ook in Wall Paint – Muurverf verkrijgbaar zijn. Om het aantrekkelijk te maken voor kleuters heb ik er verschillende Annie Sloan-sjablonen op getamponneerd. Afgewerkt met Annie Sloan Lacquer.

Hittegolfje

En dan is het ineens 36 graden…

Ik kocht bij Expert twee kunststof ventilatoren en liet ze wild waaien voor verkoeling. Uuh, zwart kunststof in een Annie Sloan-winkel? Foutje! Binnen twee uurtjes had ik ze allebei voorzien van een Annie Sloan-coat, afgewerkt met Lacquer en de stekkers weer in de stopkontakten: waaien maar. Hihi, tè leuk weer!

Steigerhout

Op onbehandeld steigerhout dekt Annie Sloan-verf als een tierelier. Hiermee zijn gàve, stoere resultaten te behalen.
Ik zeg: proberen, durven en dóen! Extra decoratief tintje? Annie Sloan Découpage!

Metaal en stof

Dit oude stoeltje heeft de Kringloop tot op heden overleeft. Het staat in de winkel zodat voor klanten zichtbaar en voelbaar is hoe geverfde en gewaxte stof eruit ziet en voelt en dat je ook metaal zonder problemen kunt Annie Sloanen.

Het metalen frame dekte in één keer. De vochtige stof twee keer geverfd, mét de plantenspuit bij de kwast. Voor de kleurstelling is gespeeld met Annie Sloan Chateau Grey en Versailles.

CD-/ DvD-kastje

Een onooglijk kast ooglijk gemaakt met drie Annie Sloan-kleuren: Versailles, Olive en Chateau Grey, een prachtige combinatie! Omdat het geen oud hout betrof kon het afgewerkt worden met een kwastje Lacquer.

Kleuterkaptafeltje ‘Tuttebelletje’

Drie afznderlijke, in afmeting kloppende elementen door de kleuren samengevoegd tot één geheel. Kleuren: Annie Sloan Florence met Antoinette. Afwerking: Lacquer en Annie Sloan-sjabloon ‘Trees’. Ukkepukmeisjes die in de winkel kwamen waren er dol op!

Kindermeubels

Annie Sloan-verf is ook heel geschikt om kindermeubels een nieuw leven mee te geven.

Heel simpel: schoonmaken, gemiddeld twee keer Annie Sloanen, uit laten harden en dan afwerken met Clear Wax of Lacquer.

Babymeubels?

Ja, ook!
Wel op tijd beginnen: na vier weken is de Wax baby- en kindvriendelijk.

Zwanger?

Mama in spé: Annie Sloanen, papa in spé (of iemand anders): Waxen. Dit i.v.m de geur van de Wax.
Als het materiaal geschikt is kan afwerken met Lacquer ook, dat kan geen kwaad voor het buikje!

Queen Ann-tafeltjes

In de bruine versie oudbollig, maar na een Annie Sloan-kwast weer fris en trendy! Van links naar rechts de Annie Sloan-wittinten: Pure White, Old White en Original White. Het sjabloon geeft een chique ‘ladytint’.

Tweede leventje voor oud loopfietsje

Het loopfietsje was van gelig hout waarvan de vernislaag kaal en versleten was. Helaas geen voor-foto, maar neem van mij gerust aan dat het na een Annie Sloan-metamorfose en wat tekstjes vele malen leuker oogde!

Hoe creëer je een gróte (werk)kast?

Simpel: stapelen en door de verfkleur samenvoegen. Gewoon dúrven en dóen! Deze werkkast deed voorheen dienst in de voormalige Workshopruimte, maar sinds eind 2016 is ‘het gevaarte’ verhuisd naar het Atelier achter de winkel. Hier doet de kast wederom dienst als werkkast in de, kleinere, Workshopruimte.

Uuuuh, maar niet voordat er een nieuwe Annie Sloan-look op zat: hoofdkleur Old White met wat French Linen, wat weer mooi matcht met de vloer in het Atelier.

Lelijke kunststof vuilnisbak

Weg doen of pimpen? Ik zeg: pimpen! Waarom zou je iets weg doen dat nog goed is?

Ook van een kunststof vuilnisbak creëer je in een handomdraai weer een trendy exemplaar met Annie Sloan-verf. Afwerken met Lacquer of Wax en hij kan nog jaren mee!

Tip

Leuk sjabloon erop? Keuze genoeg in de winkel.

Queen Ann Buffetkast

Op dit ‘poppedotje’ werd ik op slag verliefd! Dit nam toe nadat ik haar onder handen nam met Annie Sloan-verf in de kleur Antoinette. Het hout ‘bloedde’ (niet voorbehandeld met terpentinegrondverf), maar wel vrij egaal. Het werd uiteindelijk schattig soort zalmroze, dus liet ik het zo.

Ik geloof niet dat ik dit ‘poppedotje’ ooit weg kan doen. Het deed aanvankelijk dienst als Buffetje in de voormalige La PéCule Workshoplocatie, maar prijkt nu in de winkel met Clayre & Eef-serviesgoed.

Burootje

Mijn Burootje in het Atelier is een óude naaimachinetafel! Voorzien van een Annie Sloan-jasje in Old White met verftechnieken en een sjabloon. De kleuren zijn geïnspireerd zijn op de vloer. Tè leuk, toch…?

Vondst

Bij intrek in dit anno 1777-pandje vond ik dit in een een stoffig, vergeten spinnenweb-hoekje in het oude schuurtje. Ik heb er een restaurateur naar laten kijken: het is tenminste 100 jaar oud. Desondanks kon ik het niet laten om het ‘goud’ te Annie Sloanen met Duck Egg Blue met wat Paris Grey. Na zorgvuldige afwerking met Clear Wax bracht ik accenten aan met Dark Wax voor een antiek-look.

Dit (zo) niet!

Deze leren laarzen verfde ik met Annie Sloan Aubusson Blue en Duck Egg Blue: deze kleurenmix geeft een jeansachtige look, gaaf! De schacht dekte prima, neus en hielgedeelte dito.

Wat niet? Het rimpelige afzakgedeelte! Na het behandelen met Clear Wax ging het daar na een tijdje scheuren en bladderen. Dus… leer en suède zijn prima te restylen met Annie Sloan Chalk Paint, mits het materiaal strak & glad is!

Radiatoren

De radiatoren in de living hier waren tè lelijk! De vorige eigenaar had ze met foute verf geverfd. Ik had niets te verliezen, dus hoppa! twee laagjes Annie Sloan-verf Old White erover. Daarna afgewerkt met Annie Sloan Lacquer.

Wat denk je?
Zelfs geen (gratis) craquelé, maar radiatoren als nieuw, ook na winters lang flink stoken. Dus tip ik: dóen!
Kan ook in een leuk kleurtje…

Afwerking

Mij zijn prima resultaten bekend met zowel Annie Sloan Clear Wax als Annie Sloan Lacquer. Wat jij doet is goed.

Dressoir

Ook dit grenen Dressoir moest aan Annie Sloan geloven. Een dergelijk meubelstuk leent zich, met name op de deurtjes, om te spelen met kleuren. Het Dressoir stond lange tijd in de winkel, tot het plaats moest maken voor het oude Harmonium (orgel). Ook het Harmonium moest inmiddels plaats maken voor de nieuwe winkelsetting:

een Annie Sloan-interieur met Clayre & Eef-collectie!

*****

Dressoir

De breedte is maar liefst 2.20m! Bijvoorbeeld geschikt als toonbank in een winkel, zo dacht ik toen ik ‘m inkocht. Haha, dat is inmiddels een feit. Sinds het nogal eens druk kan zijn in de VerfSalon, bleek de aanvankelijk kleine toonbank onvoldoende. Et voilà: deze kanjer stond gerestyled en wel al klaar in de toenmalige ruimte aan de Damstraat!

Puntje was wel even de mankracht, maar… ik vond twee stoere gespierde mannen die (ook) deze zware klus voor mij klaarden. #dankbaar

Kleuren

Als hoofdkleur koos ik voor French Linen. Ik verkeerde nog in de fase dat ik élke Annie Sloan-kleur wilde proberen.

Voor een verouderde look bracht ik accenten aan met Duck Egg Blue en werkte zorgvuldig af met Annie Sloan Clear Wax.

Het bovenblad bewerkte ik voor met een laag terpentine grondverf, omdat ik dit in een wittint wilde Annie Sloanen
en het risico van ‘bloedend’ hout groot was.

De drie XL-lantaarns vormden anno 2014 de basis voor Kerstpakketten voor een klant.

Queen Ann-fauteuils

De brocante stof liet ik (vooralsnog) authentiek, het frame verfde ik in dezelfde look als het dressoir hierboven.

Door beide metamorfoses ontstond een fraai geheel.

Stimulans van Annie

“Ontwikkel je eigen verfstijl.”

Al doende deed ik dat. Mijn inspiratiebron voor bovenstaande werktafel en stoel was, zonder dat ik mij ervan bewust was, de vloer: laminaat met een super brocante, sleetse look. Ik zocht dezelfde kleuren als die in het laminaat, daarmee heb ik met de kwast gezocht en gedaan met deze gave ‘old look’ als resultaat. Deze stijl- verftechniek kan natuurlijk in elke andere kleurencombinaties uitgevoerd worden.

 It’s me and Annie Sloan

Laat jij je ook door ons  en Annie Sloan Chalk Paint inspireren?
Van harte welkom bij La PéCule annex VerfSalon Annie Sloan!