Wat biedt La PéCule

Kado & WoonWinkeltje Clayre & Eef
annex
VerfSalon Annie Sloan Chalk Paint

In maart 2015 onderging de toonbank een rigoureuze metamorfose (en in 2017 wéér…), inclusief échte oldie-kassa!
(Die niet optelt, maar ‘ze’ hóórt hier gewoon.)

Het roer om

Na drie jaar véél ‘handmade’ items uit eigen atelier in de winkel kwam ik tot de conclusie dat dit geen zoden aan de dijk zet en het roer om moest: er begon een vernieuwend businessplan te borrelen. Feitelijk werd het een soort herhaling van hoe ik gecharmeerd raakte van Annie Sloan-verf, want ook dit kwam als manna uit de lucht met een sterke drang om het merk ‘in huis te halen’:

Clayre & Eef

Ook ditmaal duurde het ruim driekwart jaar voor ik overging tot realisatie en dat werd een hele escapade. Allereerst moest de winkel leeg, het meubilair uitgezonderd, daar gingen de prijskaartjes vanaf. Hiermee werd heel wat geschoven en gedaan en werd meer een kleureenheid gecreëerd met meer basic Annie Sloan-kleuren. Dat was mogelijk omdat inmiddels de unieke ‘StoofjesPyramide’, die alle kleuren overzichtelijk presenteert, àf was.

Zo ontstond een ‘nieuwe’ winkel met een interieur dat klaar was om op een gezéllige, representatieve manier een leuke Clayre & Eef-collectie aan te bieden. Ondertussen waren de contacten met Clayre & Eef dusdanig dat de eerste orders uit konden. Tjonge, wàt een moeilijk klus: keuzes maken uit zoveel leuks!

De planning bleek strak: de winkel leeg, metamorfose van het interieur, de Annie Sloan-ver en Wax waren amper droog toen de eerste paletvracht geleverd werd. Uitpakken was een hele klus. Daarna alles stuk voor stuk prijzen, rekenen met codes en formules, maar ook dat lukte op tijd.

De eerste vracht was een twee in een order en deze had ik behoorlijk onderschat, zeker bij een temperatuur van zesendertig graden.

Al met al biedt La PéCule nu een gave collectie voor het hele huis: van living, tot keuken en badkamer, tot verlichting, tal van trendy nuttige hebbedingetjes en tè leuke kadootjes al vanaf een paar euro! Zo ging het roer om in juli en augustus 2016. Een nieuwe weg: een shop in shop, nu hopen dat het een góede weg blijkt te zijn.

Clayre & Eef bij La PéCule, tè leuk!

*****

VerfSalon Annie Sloan Chalk Paint™

Sinds 30 september 2014 is La PéCule officieel Stockist van Annie Sloan Chalk Paint™. Dat houdt in dat La PéCule deze keigave ‘wonderverf’ met eindeloze mogelijkheden mag verkopen als verkooppunt, exclusief in de regio. Ik had hier een jaar lang de zinnen op gezet, ermee gewerkt, ervaringen opgedaan en ook in alle andere opzichten heel erg mijn best gedaan om aan alle voorwaarden te voldoen.

De uiteindelijke “Yes” van Annie Sloan ‘herself’ betekent veel voor mij en La PéCule: als het uitsluitend de opzet van het oorspronkelijke Kado- & WoonWinkeltje was gebleven had ik de (reddings)deur al kunnen sluiten. Anderzijds is Annie’s Chalk Paint™ absoluut niet alleen een verrijking voor mij, maar óók voor veel anderen!

De VerfSalon huist achterin de Winkel. Voor je bij de, uiteraard geAnnieSloande, toonbank bent heb je al heel wat Annie Sloan-sfeer & kleur kunnen snuiven! In principe zijn alle kleuren in 1000ml, 250ml en 120ml Annie Sloan’s Chalk Paint™ op voorraad, evenals alle aanverwante Annie Sloan-producten. In principe, want de animo voor de verf is enorm! Het blijkt een behoorlijk ‘besmettelijke verslaving’ te zijn, in pósitieve zin uiteraard!

Links voor in de VerfSalon de unieke StoofjesPyramide, rechts achter de toonbank een deel van de voorraad

Speciale La PéCule-Service

voor klanten die aan ‘t Annie Sloanen zijn

Ook als de Winkel gesloten is kun je me als je verf op is mailen. Je krijgt doorgaans nog dezelfde dag antwoord antwoord. Als ik ‘s morgens vroeg bij het opstarten (van mezelf en de mail) je bericht lees kunnen we, als ik die dag ‘in the house’ aan het werk ben, een tijdstip prikken dat je even verf bij kunt komen halen.

De kleuren van Annie Sloan-verf zijn zo gaaf, ‘old’, mooi mat en supertrendy!
Voor verftechnieken kun je meerdere WORKSHOPS volgen. Info vind je onder de gelijknamige hoofdlink en de sublinks daaronder.

*****

Annie Sloan verf en muurverf

Annie Sloan-verf dekt nagenoeg alle materialen zónder schuren en gronden,
Annie Sloan muurverf dekt in één keer, spettert nauwelijks en is na uitharding afboenbaar

Véél info over Annie Sloan verf, muurverf, afwerking en aanverwante producten lees en zie je onder hoofdlink ‘Annie Sloan’ en in de sublinks daaronder.

*****

Annie Sloan Fabrics ~ Stoffen

Gàve brocante en moderne stoffen van hoge kwaliteit die corresponderen met de verfkleuren!

Meer stoffen vind je onder hoofdlink ‘Annie Sloan’, sublink ‘Fabrics ~Stoffen’

*****

Workshops met Annie Sloan Chalk Paint™

Wil je deze gave verf, die zónder schuren en gronden nagenoeg alle materialen dekt, testen?
Dat kan!
Lees meer over de creatieve Workshops onder de hoofdlink ‘Workshops’ en de sublinks daaronder.

Een aanrader, succes & gezelligheid gegarandeerd!

De WorkshopLokatie is sinds september 2016 verhuisd naar het Atelier achter de Winkel

De verschillende Workshops zijn altijd leuk, leerzaam én gezellig!

 *****

Samengevat

Al met al een laagdrempelig, sfeervol Kado & WoonWinkeltje voor Clayre & Eef Home, Living & Gifts annex Annie Sloan VerfSalon, met WorkshopLocatie in het Atelier achter de Winkel. Gezelligheid in huiselijke Annie Sloan-sfeer met een warm hart en oog voor de Clayre & Eef-collectie van ‘luier tot sluier’ en daarna. Voor ieder wat wils, ook voor de kleinere beurs; voor een paar euro heb je al een lief kadootje…

Ook Annie Sloan-producten, niet alleen verf maar zeker ook haar prachtige boeken vol, Workshops en KadoKaarten zijn originele, gewilde Kadootjes! Kom maar kijken in de winkel annex VerfSalon en oordeel zelf…

 De boeken van Annie Sloan zijn een inspiratie voor (potentiële) Annie Sloaners, vol prachtige foto’s van haar resultaten, verftechnieken en tips

*****

De WebWinkel

De oorspronkelijk La PéCule-WebWinkel is sinds de opening van de Winkel opgeheven maar, mede door de gehalveerde verfomzet, is het anno 2016 onontkoombaar gebleken om voor Annie Sloan-verf en aanverwante producten weer een webshop op te starten. Helaas, want door de huidige internetmaatschappij verdwijnen véél winkels er raken winkelstraten steeds meer ‘ontwinkeld’.

In ieder geval biedt deze website een bron aan informatie en foto’s om een indruk te krijgen van wie, hoe, wat La PéCule is, wat zij biedt en waarmee zij werkt.

*****

Specifieke info over Annie Sloan?

Véél info onder de hoofdlink ‘Annie Sloan en daaronder de sublinks ‘Werkwijze’ – ‘Veel gestelde vragen’ – ‘Kleuren & Prijzen’.

Tip

Als je via Google bijvoorbeeld ‘Annie Sloan kast verven’ intikt word je ‘getransporteerd’ naar You Tube voor een avondvullend Annie Sloan-programma. Kijkplezier!

Kadotip

*****

La PéCule KadoKaarten

Vind je het lastig om voor een ander een keuze te bepalen?

Geef een La PéCule KadoKaart met het gewenste bedrag.

Zelf jarig of je kind(je)?
Vraag La PéCule-KadoKaarten.

Als gever of ontvanger KadoKaarten bij elkaar legt is wat groters kiezen een optie.

Goed idee?

Uiteraard wordt een KadoKaart ook gezellig verpakt!

De klassieke La PéCule KadoKaart

De combi-KadoKaart: hoe Annie Sloan en Clayre & Eef bij La PéCule hand in hand gaan.

De Annie Sloan-KadoKaart, ook aanbevolen voor een Workshop!

Handig klein formaat: Clayre & Eef KadoKaartje om te geven of te vragen, tè leuk!

Bij La PéCule vind je niet de standaard kastknopjes en haken van Clayre & Eef, maar juist de wat exclusievere

*****

Service aan huis

(Re)Styling-,  InterieurAdvies en Annie Sloan KleurAdvies, ook aan huis.

Lees meer onder de link ‘Service aan huis’.

Geschiedenis

Onderstaande was inmiddels geschiedenis, maar omdat het een wezenlijk begin was van wat nu La PéCule is heb ik het verfverleden gemixt met het verfheden zodat het niet verloren gaat op de website.

Gerestylde Meubeltjes
Anno 2007

Het proces van oud naar nieuw.

Alle Meubeltjes worden met zorg ingekocht en zo perfect als haalbaar volgens ‘het schildersgilde’ gerestyled. Zorgvuldig hand- & kwastwerk! Na eventuele reparatie begint het (akelige) schuren en amoniac-behandelingen (bah!). Dan de grondverf- en vervolgens twee lagen aflakken, met een droogtijd van telkens ca. vierentwintig uur. Achteraf leuk om te zien hoe een geheel eigen La PéCuleStyle groeide.

 Ik werk met verf op terpentinebasis, (oooh, die stank!), veelal zijdeglans in roomwit, wat later ook met off white in afwisseling met hoogglans en nog  later ook een matte witte trend. Omdat ik in de breedste zin des woords graag met kleuren speel combineer ik met het trendy taupe en zwart. Zo ontstaan mooie Meubel- & DécoLijnen waarvan de Items perfect op elkaar afgestemd zijn.

Voor Annie Sloan, met terpentine verf, nog in de tuin van het vorige ‘Uitstel van Executie-huis’.

Vanuit de tuin naar binnen voor de styling en dan naar het ZolderWinkeltje

Anno 2013

En dan….
… kom ik in aanraking met Annie Sloan Chalk Paint™ en gaat er een hele nieuwe, gewéldige verfwereld open. Annie Sloan-verf is op waterbasis, droogt binnen een half uur en maakt veel onmogelijks mogelijk:

deze wonderlijke verf dekt namelijk ook materialen als stof, MDF, aardewerk, glas, metaal, kunststof, beton, stof, leer en meer, nagenoeg alle materialen. En, nóg meer nieuws: met Annie Sloan-verf is schuren en gronden verleden tijd! Hoe verrassend is dat?

Al met al bruist La PéCule van creativiteit.
“Als mijn handen mijn hoofd bij konden houden en de klandizie zou blijven toenemen, kan ik wel een tweede Winkeltje openen!”
Een nieuwe toekomstdroom is ‘geboren’…

Met Annie Sloan-verf, uit het Atelier achter de winkel.
Tè leuk om met verschillende kleuren, verftechnieken en découpage te werken

Geheel eigen La PéCule-style

Als de Meubeltjes strak, dan wel brocant in de verf staan worden ze ‘aangekleed’. Voorheen gaf ik een voltooid item vaak een naam, maar sinds Annie Sloan mijn verfkwast beheerst werk ik meer en meer met diverse verftechnieken, kleurencombinaties, old looks, sjabloneren en découpage

Zo wordt een sfeervolle en geheel eígen La PéCule-style ‘geboren’. Omdat ik graag zo dicht als mogelijk bij mezelf wil blijven, bezoek ik géén conculega’s. Onbewust doet een brein impressies en ideeën op en dat vind ik dus niet wenselijk,

omdat dit ten koste zou gaan van de exclusieve La PéCule-identiteit! Als een item af is volgt na de styling, het fotograferen en het resultaat op Facebook, Pinterest, Twitter en/ of Instagram etaleren, zodat een ieder kan zien wat La PéCule zoal sjouwt en creëert.

Hits voor Kids met bijpassende Spulletjes

Een Ukkepuk & KinderLijn is geweldig leuk om te creëren! Als een kadootje om te kunnen doen: Meubeltjes en nuttige DécoDingetjes creëren die qua kleurstellingen en style perfect op elkaar aansluiten.

Nostalgie: het zolderwinkeltje van 2009 t/m 2012…

Van 2013 tot halverwege 2016 in de winkel

Sinds de komst van Clayre & Eef-collectie in de winkel is hier (helaas) geen ruimte meer voor, maar nu kan iedereen dit eenvoudig zélf met Annie Sloan-verf! Ik daag je gerust uit hoor: je zult jezelf, naasten, vriend en vijand verbazen én besmetten met het ‘Annie Sloan-virus’. Annie Sloanen is tè leuk, trendy, gaaf, makkelijk en je word er blíj van, écht waar!

Handmade

Het enige ‘handmade’ uit eigen Atelier dat La PéCule voorlopig wel aan blijft bieden zijn de exclusieve Tekst-Items.
Hiervoor blijkt steeds weer belangstelling, ook op bestelling (1 tot 2 weken levertijd).

Exclusieve Tekst-Items

Interieur

Sfeer wordt bepaalt door verlichting en kleur

Ook voor verlichting kun je bij La PéCule terecht. In de winkel worden diverse schemerlampen van Clayre & Eef aangeboden: brocante, romantische maar ook wat trendy stoere. Vanwege ruimtebeperking kan ik niet heel veel kwijt maar via onderstaande aanwijzingen kun je zelf ook shoppen bij Clayre & Eef. Je vind er ook een prachtige collectie Tiffany-lampen!

Kleur

Met Annie Sloan Chalk Paint™ breng je heel eenvoudig kleur aan. Je geeft met een kwast écht in een handomdraai je oude meubels en spulletjes een trendy metamorfose. Denk eens aan de bloempotten die eigenlijk niet meer in je interieur passen. Misschien zijn ze al verkast naar zolder, schuur of onderin een kast? Zonde!

Zo ook met (aardewerk, metalen, houten) lampenvoeten, lampenkappen, metalen items, (betonnen) beelden, zelfs spulletjes van kunststof, bedenk het maar… En wil je volgend jaar een andere trendy kleur? Dan verf je er gewoon overheen, zónder schuren! Echt tè leuk, toch?

Muren

Ook muren kunnen om verandering of kleur vragen. Dat komt goed uit want maar liefst zestien Annie Sloan verfkleuren zijn ook verkrijgbaar in muurverf. Niet zomaar muurverf, nee muurverf die duurzaam is, in één keer dekt, nauwelijks spettert en na het uitharden afbóenbaar is. Hoe leuk?

Lees en bekijk meer onder de hoofdlink ‘Annie Sloan’ en de sublinks daaronder.

Chalk Paint decoratieve paint by AnnieSloan dekt nagenoeg alle materialen! 

Volgen

Om ‘up to date’ blijven van de laatste nieuwtjes, nieuwe artikelen, acties, aanbiedingen,
columns, verdrietjes, vergeetmijnietjes, gekkigheid en zo…

Doen?

Elke liker/ volger op de social media is er één, wordt gewaardeerd, want geen ondernemer vaart wel zonder PR.

Ook doen?
Deze website toevoegen aan je Favorieten…

De hoofdlinks ‘Nieuwtjes’ en bijvoorbeeld ‘Resultaten van Klanten’ krijgen regelmatig een update.
Onder de hoofdlink ‘Annie Sloan’ dus een rijke bron aan informatie, tips, en een speciale sublink ‘Veel gestelde vragen’ (met antwoorden uiteraard en meer.