Wat biedt La PéCule

Kado & WoonWinkeltje Clayre & Eef
en
in 2018 een geheel nieuw segment…


Verleden tijd en tegenwoordige tijd

De verfhoek is verleden tijd, met weemoed maar ook met opluchting. Ja, dat kan dus samengaan.
De oorspronkelijke spiegelhoek is weer zichtbaar een (voorlopig) aangekleed met Kerst-items van Clayre & Eef.
Wélkom in het eerste vernieuwde deel van La PéCule!
Er wordt hàrd gewerkt aan het vervolgt, zowel qua interieur als de invulling daarvan.
Rara, wàt?
Wordt vervolgt in Blogs onder ‘Nieuwtjes’.


Een stukje toonbankhistorie

 

In maart 2015 onderging de toonbank een rigoureuze metamorfose en in 2017 weer…), inclusief échte oldie-kassa!
(Die niet optelt, maar ‘ze’ hóórt hier gewoon.)

Even terug naar 2016
Het roer om

Na drie jaar véél ‘handmade’ items uit eigen atelier in de winkel kwam ik tot de conclusie dat dit geen zoden aan de dijk zet en het roer om moest: er begon een vernieuwend businessplan te borrelen. Feitelijk werd het een soort herhaling van hoe ik destijds gecharmeerd raakte gecharmeerd raakte van de verf, want ook dit kwam als manna uit de lucht met een sterke drang om het merk ‘in huis te halen’:

Clayre & Eef

Ook ditmaal duurde het ruim driekwart jaar voor ik overging tot realisatie en dat werd een hele escapade. Allereerst moest de winkel leeg, het meubilair uitgezonderd, daar gingen de prijskaartjes vanaf. Zo ontstond een ‘nieuwe’ winkel met een interieur dat klaar was om op een gezéllige, representatieve manier een leuke Clayre & Eef-collectie aan te bieden. Ondertussen waren de contacten met Clayre & Eef dusdanig dat de eerste orders uit konden. Tjonge, wàt een moeilijk klus: keuzes maken uit zoveel leuks!

De planning was strak, maar precies op tijd voor de levering van de eerste paletvracht. Uitpakken was een hele klus. Daarna alles stuk voor stuk prijzen, rekenen met codes en formules, maar ook dat lukte op tijd.

De eerste vracht was een twee in een order en deze had ik behoorlijk onderschat, zeker bij een temperatuur van zesendertig graden.

Al met al biedt La PéCule nu een gave collectie voor het hele huis: van living, tot keuken en badkamer, tot verlichting, tal van trendy nuttige hebbedingetjes en tè leuke kadootjes al vanaf een paar euro! Zo ging het roer om in juli en augustus 2016. Een nieuwe weg: een shop in shop, nu hopen dat het een góede weg blijkt te zijn.

Clayre & Eef bij La PéCule, tè leuk!

*****

Ook in de collectie van Clayre & Eef 

Bij La PéCule vind je niet de standaard kastknopjes, haken en grepen van Clayre & Eef, maar juist de wat exclusievere

Interieur

Sfeer wordt bepaalt door verlichting

Ook voor verlichting kun je bij La PéCule terecht. In de winkel worden diverse schemerlampen van Clayre & Eef aangeboden: brocante, romantische maar ook wat trendy stoere. Vanwege ruimtebeperking kan ik niet heel veel kwijt maar via onderstaande aanwijzingen kun je zelf ook shoppen bij Clayre & Eef. Je vind er ook een prachtige collectie Tiffany-lampen!

La PéCule KadoKaarten

Vind je het lastig om voor een ander een keuze te bepalen?
Geef een La PéCule KadoKaart met het gewenste bedrag.

Zelf jarig of je kind(je)?
Vraag La PéCule-KadoKaarten.

Als gever of ontvanger KadoKaarten bij elkaar legt is wat groters kiezen een optie.
Binnenkort is een nieuwe lay-out verkrijgbaar

Goed idee?

Uiteraard wordt een KadoKaart ook gezellig verpakt!

Volgen?

Om ‘up to date’ blijven van de laatste nieuwtjes, nieuwe artikelen, acties, aanbiedingen,
columns, verdrietjes, vergeetmijnietjes, gekkigheid en zo…

Op elke pagina van deze website vind je onderaan hartjes, hoe kan het anders, met the sosials.
Klik op het hartje van je keuze en de desbtreffende sosial verschijnt op je beeldscherm.

Doen?

Elke liker/ volger op de social media is er één, wordt gewaardeerd, want geen ondernemer vaart wel zonder PR.

Ook doen?
Deze website toevoegen aan je Favorieten…

De link ‘Nieuwtjes’ krijgt regelmatig een update.

Tot La PéCule?

Warme groet,
Pauline.

*****

Geen verfsalon meer

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’
en toeval bestaat niet.

Medio oktober 2017 bleek na extern onderzoek wat ontbrak in het winkelgebied Hardinxveld-Giessendam. Alle hoofden gingen naar mij: “Jij, dat is iets voor jouw winkel!” Ik herinner me nog goed met welke gedachte ik op die avond terug naar huis wandelde: “Huh? Wat wordt mij nu overduidelijk aangereikt?” Het antwoord moest ik mezelf schuldig blijven, maar toen in december 2017 onverwacht een einde kwam aan de samenwerking met Annie Sloan wist ik direct wat er in de vrijgekomen ruimte in de winkel zou komen. Mooi…

En er komt heel wat ruimte vrij. Sowieso verdwijnt de verfsalon, waardoor de fraaie spiegelwanden weer zichtbaar en benut kunnen worden. De verplichting van workshops geven is ook passé en een atelier heb ik niet meer nodig, dus het plan is om ook deze ruimte bij de winkel te betrekken. Vinden jullie het goed als ik nog éven voor mezelf houd wàt die invulling wordt? Het is in ieder geval een invulling waar in Hardinxveld-Giessendam e.o. vraag naar blijkt te zijn.

De eerste afspraak met een vertegenwoordiger staat al in de agenda. Ik weet precies welke 2 merken ik daaaraan wil toevoegen.

Wordt vervolgt

Soort van nieuwsgierig geworden en de ontwikkelingen volgen?
Kijk dan zo nu en dan op de website onder ‘Nieuwtjes’, daar schrijf ik columns en/ of volg de Facebookpagina van La PéCule.
You’re welcome

Samengevat

Al met al een laagdrempelig, sfeervol Kado & WoonWinkeltje net Clayre & Eef Home, Living & Gifts. Het was, is en blíjft een ‘gevoelswinkeltje’, gezelligheid in huiselijke sfeer met een warm hart en oog voor de Clayre & Eef-collectie van ‘luier tot sluier’ en daarna. Voor ieder wat wils, ook voor de kleinere beurs; voor een paar euro heb je al een lief kadootje…

Boeken

De laatste exemplaren van onderstaande boeken zijn nu met 50% korting verkrijgbaar.
Hetzelfde geld voor de laatste stofstalen en alle sjablonen, waarvan foto’s onder de boeken.
Je kunt ze o.v.v. de titel in het daarvoor bestemde vrije vakje, ook bestellen via de webshop.
Je kunt via een mail ook even de huidige prijs/ prijzen opvragen:

info@lapecule.nl

Sla je slag want Annie Sloan blíjft een topproduct, zónder schuren en gronden!

 


 

 

Handmade

Het enige ‘handmade’ uit eigen Atelier dat La PéCule voorlopig wel aan blijft bieden zijn de exclusieve Tekst-Items.
Hiervoor blijkt steeds weer belangstelling, ook op bestelling (1 tot 2 weken levertijd).

Exclusieve Tekst-Items

Geschiedenis

Onderstaande was inmiddels geschiedenis, maar omdat het een wezenlijk begin was van wat nu La PéCule is heb ik het verfverleden gemixt met het verfheden zodat het niet verloren gaat op de website.

Gerestylde Meubeltjes
Anno 2007

Het proces van oud naar nieuw.

Alle Meubeltjes worden met zorg ingekocht en zo perfect als haalbaar volgens ‘het schildersgilde’ gerestyled. Zorgvuldig hand- & kwastwerk! Na eventuele reparatie begint het (akelige) schuren en amoniac-behandelingen (bah!). Dan de grondverf- en vervolgens twee lagen aflakken, met een droogtijd van telkens ca. vierentwintig uur. Achteraf leuk om te zien hoe een geheel eigen La PéCuleStyle groeide.

 Ik werk met verf op terpentinebasis, (oooh, die stank!), veelal zijdeglans in roomwit, wat later ook met off white in afwisseling met hoogglans en nog  later ook een matte witte trend. Omdat ik in de breedste zin des woords graag met kleuren speel combineer ik met het trendy taupe en zwart. Zo ontstaan mooie Meubel- & DécoLijnen waarvan de Items perfect op elkaar afgestemd zijn.

Voor Annie Sloan, met terpentine verf, nog in de tuin van het vorige ‘Uitstel van Executie-huis’.

Vanuit de tuin naar binnen voor de styling en dan naar het ZolderWinkeltje

Anno 2013

En dan….
… kom ik in aanraking met Annie Sloan Chalk Paint™ en gaat er een hele nieuwe, gewéldige verfwereld open. Annie Sloan-verf is op waterbasis, droogt binnen een half uur en maakt veel onmogelijks mogelijk:

deze wonderlijke verf dekt namelijk ook materialen als stof, MDF, aardewerk, glas, metaal, kunststof, beton, stof, leer en meer, nagenoeg alle materialen. En, nóg meer nieuws: met Annie Sloan-verf is schuren en gronden verleden tijd! Hoe verrassend is dat?

Al met al bruist La PéCule van creativiteit.
“Als mijn handen mijn hoofd bij konden houden en de klandizie zou blijven toenemen, kan ik wel een tweede Winkeltje openen!”
Een nieuwe toekomstdroom is ‘geboren’…

Met Annie Sloan-verf, uit het Atelier achter de winkel.
Tè leuk om met verschillende kleuren, verftechnieken en découpage te werken

Geheel eigen La PéCule-style

Als de Meubeltjes strak, dan wel brocant in de verf staan worden ze ‘aangekleed’. Voorheen gaf ik een voltooid item vaak een naam, maar sinds Annie Sloan mijn verfkwast beheerst werk ik meer en meer met diverse verftechnieken, kleurencombinaties, old looks, sjabloneren en découpage

Zo wordt een sfeervolle en geheel eígen La PéCule-style ‘geboren’. Omdat ik graag zo dicht als mogelijk bij mezelf wil blijven, bezoek ik géén conculega’s. Onbewust doet een brein impressies en ideeën op en dat vind ik dus niet wenselijk,

omdat dit ten koste zou gaan van de exclusieve La PéCule-identiteit! Als een item af is volgt na de styling, het fotograferen en het resultaat op Facebook, Pinterest, Twitter en/ of Instagram etaleren, zodat een ieder kan zien wat La PéCule zoal sjouwt en creëert.

Hits voor Kids met bijpassende Spulletjes

Een Ukkepuk & KinderLijn is geweldig leuk om te creëren! Als een kadootje om te kunnen doen: Meubeltjes en nuttige DécoDingetjes creëren die qua kleurstellingen en style perfect op elkaar aansluiten.

Nostalgie: het zolderwinkeltje van 2009 t/m 2012…

Van 2013 tot halverwege 2016 in de winkel

Sinds de komst van Clayre & Eef-collectie in de winkel is hier (helaas) geen ruimte meer voor, maar nu kan iedereen dit eenvoudig zélf met Annie Sloan-verf! Ik daag je gerust uit hoor: je zult jezelf, naasten, vriend en vijand verbazen én besmetten met het ‘Annie Sloan-virus’. Annie Sloanen is tè leuk, trendy, gaaf, makkelijk en je word er blíj van, écht waar!