Wat neem je mee

Wat maken, restylen, pimpen we

Het eerste jaar Workshops leerde dat véél te grote items meegenomen werden en dat was niet de intentie van een Workshop. Het tweede jaar leerde dat de omschrijving ‘Wat neem ik mee’ nóg duidelijker omschreven moest worden. Het derde jaar, na de verhuizing van de Workshoplocatie naar het Atelier in de Winkel, gaf weinig meer keuze dan specifiek ‘to the point’ te zijn.

Doordat de ruimte en het aantal deelnemers gehalveerd zijn en de afgelopen jaren leerden dat het niet om gróte oppervlakken vol verven gaat,
maar juist om het leren van de diverse verf-en waxtechnieken, is het heel simpel geworden: de items die je mee neemt, aan de hand van het vooraf per mail te ontvangen ‘Wat neem ik mee-doc., zijn klein.

De werkruimte per persoon is de oppervlakte van een normale placemat, dus het formaat van een oud stoofje, doosje/ kistje of een écht klein krukje.
Dit is voldoende om de technieken van de desbetreffende Workshop op te leren, de kennis en ervaring op te doen om thuis lós te gaan…

Binnen het vernieuwde format is het doel dat je met tenminste één kant en klaar ‘nieuw’ item huiswaarts keert. Al naar gelang je keuze van de Workshop (A – B- C – D) inclusief verf- en waxtechnieken, afwerking, découpage, craqueleur, (schaduw)sjabloneren en véél informatie.

Workshop Découpage – C

Hoe kom je aan ‘ouwe meuk’ voor de Workshop?

Er wordt veel weggedaan of zelfs in de kliko gedeponeerd. Vaak zonde, want heel veel spullen verdienen nog een ‘tweede leven’. De accentkleur van je interieur veranderd Passen de voormalige bloempotten, lampen, sier & sfeerspulletjes niet meer, staan ze in dozen op zolder of slingeren ze in hoek van de schuur? Níet weggooien!

Haal alles maar tevoorschijn, want met Annie Sloan Chalk Paint™ maak je van niet weer íets! Als je met wat oude spulletjes een creatieve Workshop volgt, neem je ‘nieuwe’, trendy spulletjes die weer in je interieur passen mee naar huis…

Kringloopwinkels

Heerlijk om in rond te struinen en er een sport van te maken om voor een habbekrats spulletjes te scoren om te Annie Sloanen!

Materialen

Wat je pimpt hoeft niet persé van hout te zijn. Annie Sloan Chalk Paint™ dekt nagenoeg àlle materialen: van (natuurlijke) stof op stoelen en lampenkappen, tot aardewerk (lampenvoeten, bloempotten), glas, kunststof, stof, metaal en meer. Kijk maar eens rond in je huis, of misschien nog beter: bij je (schoon)moeder, oma of oudere tante op zolder. Dat zijn vaak ware ‘schatkamers’!

Simpel

Een simpel en prachtig voorbeeld om te pimpen: fotolijstjes. In de loop der tijd is dit vaak een allegaartje geworden. Hier kun je in een handomdraai verandering in brengen met een trendy Annie Sloan-kleurtje en een verf- en/of waxtechniek!

De Workshops

In het ‘Wat neem ik mee-doc.’ dat een dag of vijf vooraf naar je gemaild wordt, wordt o.a. gevraagd om vooraf de hoofdkleur waarmee je wil gaan verven door te mailen. Dat scheelt veel tijd tijdens de avond zelf en kan ik ervoor zorgen dat ieders blik verfklaar staat.

Workshops algemeen

Een creatief leerzaam en vooral ook gezéllig avond je uit! Het motto blijft: ‘Pimp je eígen Meuk’.
Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6.

Altijd,

voor dames én heren van tien tot tachtig+,
om 19.15 uur inloop met koffie- of thee met wat lekkers,
aanvang Workshop om 19.30 uur tot ca. 21.45 uur,
inclusief gebruik van Annie Sloan-verf en Clear Wax,

plus al naar gelang de keuze van je Workshop andere Annie Sloan-materialen en een te bewerken houten hart.

Tip

Zorg dat je vóór de Workshop getoiletteerd hebt; ik kan helaas géén winkel-/ ateliertoilet bieden. Hier is slechts één kleine privébadkamer met persoonlijke spulletjes. Ik hoop op begrip dat gebruik daarvan uitsluitend in uitzonderlijke situaties mogelijk kan zijn.

De verschillende Workshops

Starters – A
Gevorderden – B
Gevorderden – C
Gevorderden – D
Gevorderden – E

Starters – A

Geschikt voor dames én heren van jong tot oud(er) die willen beginnen of net begonnen zijn met verven, maar nog onzeker zijn met Annie Sloan-verf.
Als je al een verver bent met watergedragen verf kun je gelijk door naar één van de Gevorderden Workshops.

Tijdens deze avond creëren we van ‘old & ugly’ items die je dus zélf meebrengt weer trendy ‘nieuwe’. We passen de basisverftechniek toe en werken af met Annie Sloan Clear Wax.

Prijs: € 35,- p.p.

Inclusief gebruik van Annie Sloan-verf en Clear Wax, Sjabloon en een te bewerken houten hart (Small).

 Bedenk dat je van een simpel houten kistje, stoofje of (sigaren)doosje een uniek, trendy item maakt!

Gevorderden

De gevorderden Workshops zijn bedoeld voor haar en hem die de Annie Sloan-slag (én -verslaving) al te pakken hebben en het tè leuk vinden om meer technieken te leren.

Kosten

De kosten van de Gevorderden Workshops liggen hoger vanwege (het gebruik van) de extra Annie Sloan-producten die inbegrepen zijn.

Vergelijk…
… elk ander uitje met de kosten van een Workshop
… ga eens een nieuw meubeltje of décodingetjes helemaal naar je zin kopen:
ben je vast niet voordeliger uit, in ieder geval niet unieker.
En,
van iets ouds onder je eigen handen iets ‘nieuws’ creëren geeft ontspannende voldoening, je word er blíj van, écht !

Aanbod

Naast de Starters worden drie (of vier) Workshops voor Gevorderden aangeboden.

De volgorde is om het even; kies gewoon wat je leuk vind…

Workshop B Verf- en Waxtechnieken

Aan de slag met Annie Sloan-verf, Clear Wax ‘en gekleurde Wax

€ 45,- p.p.

Inclusief gebruik van Annie Sloan-verf + Clear Wax + gekleurde Wax (Dark, Black of White) + Gilding Wax + sjabloon + te bewerken houten hart (Medium).

Workshop C
Découpage

An de slag met Annie Sloan-verf en Annie Sloan-Découpage

Prijs: € 49,95 p.p.

Inclusief gebruik van Annie Sloan-verf + découpageservetten + potje Annie Sloan Découpage t.w.v. € 14,95 + te bewerken houten hart (Large).

Tip
KerstWorkshop – C

Eind november/ begin december zijn jaarlijks de KerstWorkshops – C een aanrader én originele KadoTip! Als er (nog) geen data gepland staan onder sublink ‘Tarieven & Reserveren, meld je gerust al aan. Zodra er data bekend zijn krijg je bericht per mail.

Workshop D
Craqueleur

Aan de slag om een gàve antiek-/ crackelé- ook te creëren met Annie Sloan-verf en stap 1 + 2 Annie Sloan Craqueleur

Prijs: € 59,95 p.p.

Inclusief gebruik van Annie Sloan-verf + setje van 2 potjes Annie Sloan Craqueleur t.w.v. € 31,95 + Annie Sloan Gilding Wax + te bewerken houten hart (Large).

Kwast(en)

Je neemt ook (tenminste) 2 kwasten/ je kwastenvoorraad mee. Als je zelf goede kwaliteit kwasten (voor watergedragen verf) hebt die géén haren verliezen, prima!

Als je geen goede kwasten hebt

Annie Sloan biedt kwalitatief hoogstaande kwasten die níet verharen, die je gewoon met lauwwarm water uitspoelt onder de kraan en die je droog/ hangend bewaart. Een duurzame investering die de moeite waard is!

Aanschaf

Tijdens de inloop op de Workshopavond (of al eerder) kun je in de VerfSalon terecht voor kwasten.

Detailkwast

Hier het ‘HebbeKwastje’ oftewel de starterskwast genoemd. Deze kwast is synthetisch: Annie Sloan Flat Brush Small € 6,95

Dit is een prima kwast voor de Workshops!

Voor grote(re) oppervlakken

Voor wie  echt toe recht aan, gladder wil verven de synthetische Flat Brush Medium € 12,95
Voor wie zowel gladder als structuur wil verven de paardenharen kwast Brush no 8. € 19,50

Voor als je echt lós gaat: er is ook een Brush Medium no. 12 en Large no. 14. Nóg groter, werkt nóg sneller!

Reserveren/ aanmelden

Reserveren/ aanmelden kan per mail naar info@lapecule.nl of ‘live’ in de winkel.

Workshop overdag?

Voor maandag- of dinsdagmiddagen kunnen groepjes van 3 personen zich aanmelden.

Tot Workshop bij La PéCule?

Succes & gezelligheid gegarandeerd!

Pauline.