Creatieve Workshops
met Annie Sloan-verf

2017, 27 september
Laatste nieuws

De workshopruimte is vernieuwd!
Het atelier  annex de workshopruimte heeft een Annie Sloan-metamorfose ondergaan, inclusief een stoere nieuwe tafel die plaats biedt aan zes personen.
Er kan weer aangemeld en gereserveerd worden voor het nieuwe workshopseizoen, met keuze uit 4 verschillende workshops.
Meer over de workshop lees je onder de sublink ‘Wat maken we’ en ‘Tarieven & Reserveren.

Welkom bij La PéCule, ‘At your service!’

Wat vooraf ging…

Plannen waren er al een tijdje, echter: ruimte en energie ontbraken. Ik krabbel dan wel stukje bij beetje wat op en voort, maar mijn leventje blijft soort vreemd. De enorme dosis creativiteit die in het koppie heult en uit de handen komt ervaar ik als een gift, als een Blessing. Een Blessing waar ik iets mee kan, iets mee moet doen.

Na verloop van tijd bedacht ik dat het wel aardig zou zijn om een verfmerk ‘in huis te halen’. Andere verf, met meer mogelijkheden: ik zette 100% in op de verf van Annie Sloan! Zo zou ik zowel mijn verftechnieken uit kunnen breiden als het assortiment items in de winkel kunnen verbreden. Dit zou ook naadloos aansluiten bij het aanbieden van Workshops.

Waar?

“Leuk bedacht Van Dijk, maar waar?”

Het Atelier achterin het pandje aan de Peulenstraat biedt hier echt geen ruimte voor en uitbreiden is nogal een stap. Zeker in een tijd waarin het meer dan keihard werken is om een winkeldeur open te kunnen houden. Maar, mede door verzoeken en stimulans van klantjes gaf ik mijn plan niet op. Met een beetje van mezelf en wat geluk kwam de gelegenheid me voor de voeten om een ruimte hier vlak om de hoek te huren. Toen heb ik ze maar aangetrokken: de ‘stoute schoenen’ …

En toen?

Ik heb doorgaans helemaal niets met nieuwbouw en dat is de nieuwe aanwinst wel, dus was er werk aan de winkel. Veel werk! Mijn stellige voornemens werd voor om het kale ‘hok’ (want meer was het niet) een complete metamorfose te geven door haar aan te kleden in sfeervolle La PeCule-style. Ondernemersrisico noemt men dat: nek uitsteken en investeren.

“Tja Van Dijk, wie A zegt moet B zeggen!”

Aan de slag

Dus speurde ik naar geschikte meubels en kocht ze op. Best veel meubels en vooral groot! Oud ook, liefst zo oud mogelijk. Het was een behoorlijke escapade eer dit alles binnen in de locatie aan de Damstraat stond. Op een zonnige zomermiddag halverwege augustus 2014 liep ik ter plaatse enigszins verdwaasd rond: zojuist was in etappes een ‘meubelbom’ afgeleverd: grote, oude, donkere meubels, in de twee steriel witte ruimten. Wat een diep, diepe zucht…

Verfschort aan en gaa-aan

Enfin, elk uur dat de winkel niet open was kon je me, gewapend met verfkwasten en verfblikken spotten in de Workshopruimte(s) in spé. Ditmaal niet uitsluitend met diverse tinten witte en crème verf, maar ook trendy kleurige!

Mijn sollicitatie voor Annie Sloan-Stockist was nog steeds niet gehonoreerd. Al voor de sollicitatie, ondertussen al een half jaar geleden, was ik al ‘totally into Annie Sloan Chalk Paint’. Ik had er al heel wat literblikken doorheen geSloaned mezelf al heel wat ervaringen en verftechnieken eigen gemaakt.

En doorgaan Van Dijk!

Daarmee nam ik dertien oude, brocante stoelen onder handen, twee grote tafels, twee grote lampenkappen, twee giga-dressoirs, een klein dressoirtje, een oude deur, een kapstok en een allerschattigst buffetkastje onder Annie Sloan-handen. Het kleine dressoirtje stapelde ik óp één van de twee grote dressoirs, zodat dit een mega-uniek wandmeubel alias werkkast vormde. Het BuffetKastje? Te wow! Een ‘poppedotje’ …

Koffie of thee?

Het buffetkastje gaat tijdens de Workshops haar naam eer aan doen als koffie- & theebuffetje. Rondom de enorme tafel met haaks daarop nog een tafel, is ruimte ontstaan voor maximaal 9 personen.

Na veel lege Annie Sloan-verfblikken en prachtige kleurennuances volgde de styling: verlichting, stoffering, kussentjes op de stoelen e.d. Ook de gescoorde metalen en stoffen lamp ondergingen een metamorfose: ze waren oud en lelijk, maar zijn nu ‘nieuw’ à La PéCule. Jaja, Annie Sloan-verf dekt ook probleemloos stof enmetaal!

Hulp

Wat dan weer minder was: voor het ophangen van beide lampen had ik hulp nodig, ook voor de gordijnroedes met Franse Lelies. Ik kan niet alles in m’n up. Maar, ondertussen geweldig om met de styling bezig te zijn: snoeren camoufleren, stoffen draperieën voor de bovenramen in elkaar flansen (van oude dekbedovertrekken, hihi). Voor de Stoelkussentjes koos ik roze, met strikken…

Maand later

In mijn beleving vormt alles een sfeervol Annie Sloan-geheel. Ik ben heel content met de instemming van de verhuurder voor de brocante vloer, net zoals in het Atelier achterin de winkel. Keigaaf!

Een gezellig ‘kersje op de taart’: de nostalgische radio op de nieuwe, grote werkkast, uiteraard pronkt deze in een nieuw ‘old look’ jasje. De grap? De enige zender die op het oudje te krijgen is, is… Radio Nostalgia! Geeft niets, want dat past precies bij het brocante sfeertje.

Gerestyled met Annie Sloan-verf in Chateau Grey en Old White 

*****

Verhuizing
Het kan verkeren…

Na intensieve voorbereidingen, veel passen, meten en klussen is de Workshoplokatie in september 2016 verhuisd van de Damstraat naar het Atelier achter de winkel.

Foto boven: Deze mega-verhuizing werd mogelijk door de hulp van twee stérke kanjers.

Zowel de werkkast als de stoelen werden daarna in een nieuw ‘Annie Sloan-jasje’ gehuld zodat ze één werden met de nieuwe ruimte.

De Workshops

Pimp je eigen Meuk: creëer van je eigen ‘ouwe meuk’ ‘níeuwe’ trendy spulletjes

1 oktober 2014
De allereerste Workshop bij La PéCule met Annie Sloan Chalk Paint

Stockist Trainingen

Stockist Workshop op het hoofdkantoor Annie Sloan Europe in Zevenhuizen.

Annie Sloan-Stockisten worden getraind en met regelmaat bijgeschoold in verftechnieken, nieuwe producten en relevante informatie. Zo blijven we als Annie Sloan-collega’s ‘up to date’ en kunnen we alle technieken doorgeven aan onze Workshoppers.

Tot Workshop @ La PéCule?